Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ МАНОЈЛОВИЋА: Ако крену да нас хапсе, не прекидајте блокаду! Ево шта следи!

Саво Манојловић из организације „Крени – промени“, која је један од организатора протеста, објавио је видео са упутством за данашње блокаде, које ће бити одржане широм Србије. Он је позвао грађане да мирно протестују, да не наседају на провокације и поручио грађанима да не прекидају блокаду, ако ухапсе њега или неког другог.

Он је навео да се протестује због усвајања закона о референдуму и експропријацији и упозорио грађане да не разводњавају овај протест другим захтевима и протестима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Позивам све грађане да се данас у 14 сати, без обзира на политичко и верско опредељење, појавите на назначеним локацијама које имате на сајту петиције Крени – промени, одаберите и блокирајте. Позивамо грађане на мирне протесте, не наседајте на провокације, ако је већи број провокатора, само се повуците и идите на неку другу назначену локацију“, рекао је Манојловић.

Он је навео да у Београду неће бити блокаде аутомобилима, те да је „лила револуција“ пропала.

„Данас ће блокаде трајати два сата. Наставићемо са блокадама сваке недеље док се испуне два и само два услова – повлачење закона о експропријацији и референдуму. Многим људима упадају у станове, позивају их на информативне разговоре. Ако ја или било ко други буде ухапшен, наставите са протестима сваке суботе. Сваке суботе повећавајте време блокаде за још један сат. Никада нас неће моћи све ухапсити и ухватити“, поручио је Манојловић.

Он је навео да се не заказују други протести и да се ови не разводњавају.

„Позивам да ово буду протести за све. Левичари који не желе да буду са десничарима нека направе своју блокаду на другом месту, нека буде још већа од прве. Исто важи и за антиваксере и ваксере, вернике и атеисте. Данас и свих ових субота неће постојати ни прва ни друга Србија, постојаће само уједињена и слободна Србија. Живела Србија“, рекао је Манојловић.

 

 

 

Извор: Нова.рс