Србија

СТРАШНО САЗНАЊЕ ИЗАШЛО НА ВИДЕЛО: Овај човек је малтретирао деду Ђорђа са Зејтинлика

НАКОН информација да је Предраг Недељковић, помоћник чувара српског војничког гробља Зејтинлик у Солуну, наводно малтретирао чувеног деда Ђорђа Михаиловића и више пута прекршио радну обавезу, не само да му неће бити продужен уговор који истиче крајем ове године него ће му и градске власти у Краљеву на наредној седници Скупштине града одузети титулу заслужног грађанина.

Предраг Терзић, градоначелник Краљева, рекао је да су градске власти у петак сазнале за инциденте које је правио Предраг Недељковић, Краљевчанин и бивши новинар, ожењен Гркињом, који је за помоћника чувара гробља у Солуну именован 2015. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је, благо речено, непримерено понашање. Он је добио признање заслужног грађанина јер је тада у предлогу било наведено да се ради о особи која је изузетно образована и која треба да буде наследник нашег деда Ђорђа на Зејтинлику. О њему се писало све најбоље. Међутим, кад смо сазнали све ово, мало је рећи да смо остали згрожени – каже градоначелник Терзић за Курир:

– Нећемо дозволити да се стави сенка на деда Ђорђа, који је, слободно могу да кажем, постао српска легенда. Одмах смо разговарали и донели предлог да већ на наредној седници једна од тачка за разматрање буде и одузимање звања заслужног грађанина Недељковићу. Седница ће бити одржана крајем јануара или почетком фебруара, а ја најоштрије осуђујем такве поступке и нећемо дозволити да се неко тако опходи према деда Ђорђу.

Подсетимо, министар спољних послова Никола Селаковић је на свом Инстаграм профилу у петак објавио поруку подршке деда Ђорђу.

– Држава ће умети да заштити нашег честитог старину Ђорђа Михаиловића и наше војничко гробље Зејтинлик од самовоље, бахатости и недоличног понашања појединаца. Чувари наше светиње могу да буду само изванредни људи, који су морално и на сваки други начин достојни величине наших предака на Солунском фронту, а Предраг Недељковић није таква особа – навео је, између осталог, Селаковић:

– Позивам градске власти Краљева да преиспитају одлуку о додели признања заслужног грађанина Недељковићу, а од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да дотичном не продужи уговор за обављање послова на Зејтинлику.

Извор: Новости