Свет

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА! Срушио се војни хеликоптер, страдало 13 људи

Индијске ваздухопловне снаге потврдиле да су генерал Бипин Рават и његова супруга међу жртвама у несрећи у Тамил Надуу

Хеликоптер у којем су били начелник штаба одбране Индије, његова супруга и неколико високих војних званичника срушио се у брдима јужне Индије, при чему је погинуло 13 људи, укључујући и високог званичника, саопштиле су данас ваздушне снаге те земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал Бипин Рават био је један од 14 људи у војном хеликоптеру када се срушио у региону Кунур у јужној држави Тамил Наду у среду поподне.

– Са дубоким жаљењем, сада је потврђено да су генерал Бипин Рават, госпођа Мадхулика Рават и још 11 особа погинули у несрећи хеликоптера – саопштиле су индијске ваздухопловне снаге на Твитеру.

Хеликоптер Ми-17 руске производње полетео је из базе ваздухопловних снага Сулар и требало је да слети код војне академије у Велингтону на брдима Нилгири, где је генерал Рават требало да се обрати професорима и студентима.

У несрећи је преживела само једна особа, капетан по чину, и он је пребачен у војну болницу.

– Генерал Бипин Рават је био изванредан војник. Његови увиди и погледи на стратешка питања били су изузетни. Његова смрт ме је дубоко растужила – опростио се премијер Моди од генерала на Твитеру.

Генерал Рават је био командант 1,3-милионске војске од 2017. до 2019. пре него што је постављен на место начелника служби одбране, за шта аналитичари кажу да има за циљ побољшање интеграције између војске, морнарице и ваздухопловства.

Транспортни хеликоптер Ми-17 је један од најпоузданијих војних хеликоптера, дизајниран за превоз особља, терета и опреме. Његови задаци укључују тактичко спуштање из ваздуха, уништавање земаљских циљева и медицинску евакуацију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс