Србија

СУЛЕЈМАН ПСОВАО СВЕ СРПСКО, ПРЕТИО РУШЕЊЕМ АВИОНА, ТУЖИЛАШТВО ОДЛУЧИЛО: Ово је одлука која ће разбеснети Србе

Фото: Реддит принтскрин

Више јавно тужилаштво у Београду огласило се поводом инцидента у авиону, који се догодио пре неколико дана на лету из данског Билунда за Тузлу. Наиме, до инцидента је дошло када је Сулејман Имамовић покушао да отвори врата авиона у време лета јер је авион преусмерен у Београд.

„Дана 29.12.2021. године, након догађаја у авиону авио компаније Wizz Air, на релацији Билунд (Данска) – Тузла (БиХ), који је принудно слетео на београдски аеродром, по одобрењу заменика Вишег јавног тужилаштва у Београду, страном држављанину И.С., одређено је задржавање до 48 сати. Исти је данас саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду, на околности извршења кривичних дела расна и друга дискриминација и угрожавање безбедности ваздушног или поморског саобраћаја или непокретне платформе“, наводе из тужилаштва и додају:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Након саслушања, према осумњиченом је укинуто задржавање и у складу са правилима међународне правне помоћи, предмет ће бити уступљен Краљевини Данској на даље поступање, а имајући у виду да се ради о лицу које је дански држављанин и да се на тај начин обезбеђује поштовање начела целисходности и економичности поступка“, наводе из тужилаштва.

Како је наш портал раније писао, авион нискобуџетне компаније Wizz Air због магле није могао да слети на аеродром у Тузли, а након информације да се лет преусмерава за Београд један од путника устао је са свог седишта и покушао да отвори врата.

Мушкарац је интервенцијом кабинског особља брзо савладан.

„Је*ем вам мајку господску српску! Је*ем вам матер у уста српска! Је*ем вам матер балијску! Зашто шутите?“, изговарао је он бесно, док га је особље држало.

Извор: Нова