Свет

Свет у шоку! ВАЗДУШНИ ОКРШАЈ РУСКОГ СУ-30СМ И АМЕРИЧКОГ Ф-35! Амер није хтео да оде, па је пилот Сухоја…

Током још једне НАТО акције, организоване у близини руских граница, руски ловац Су-30СМ је извео први забележени напад на НАТО ловац Ф-35, користећи за то ваздушно-десантни комплекс Хибини.

Релевантне информације саопштио је пилот ловца Ф-35, који је напоменуо да је ово његов први судар са руским ловцем Су-30СМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познато је да се приликом покушаја прикривеног приближавања ловца Ф-35 западним границама Русије, поред НАТО авиона изненада појавио руски ловац Су-30СМ.

Руски пилот је након више покушаја да одвуче противнички борбени авион пете генерације са Руске границе, неочекивано употребио борбени систем „Хибини“, стандардно несмртоносно наоружање руског ловца, што је довело до делимичног губитка контроле пилота над НАТО авионом.

Ипак, инцидент се није завршио само употребом наоружања руског ловца Су-30СМ, када је Ф-35 изгубио делимично контролу, пилот руске летелице је почео да предузима опасне акције против НАТО ловца.

Ситуација се завршила брзо као што је и почела – руски борбени авион се вратио у ваздухопловну базу, а ловац НАТО је био принуђен да се повуче и врати у ваздушну базу у Естонији.

Важно је напоменути да су након инцидента земље Алијансе престале да користе ловце пете генерације у близини руских граница, плашећи се много оштријих акција руских Ваздушно-космичких снага.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs