Русија

СВЕТ У ШОКУ! Званичник САД објавио да Русија има још страшније оружје којим је послала поруку! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Дејвид Томпсон, заменик шефа америчких свемирских снага за космичке операције, рекао је да је руска војска, користећи свој неидентификовани тип ласерског борбеног комплекса, симулирала обарање америчког сателита.

Томпсон вероватно подразумева употребу ласерског комплекса Пересвет, који је недавно ушао у службу руске војске, али је његов домет веома ограничен, судећи по карактеристикама које је објавила Русија, у вези са чим Томпсон извештава о верзији напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима заменика шефа америчких свемирских снага за свемирске операције, 2019. године откривена је мала руска летелица која би такође могла да користи ласерско оружје против америчког сателита.

„Према Тхомпсону, Русија је 2019. године наводно инсталирала мали сателит на тако малој удаљености од америчког „националног безбедносног сателита“ да Бела кућа није знала да ли руски сателит напада или не мету.

“Руски сателит је затим испалио ракету па је јасно да су нам Руси тиме послали сигнал”, рекао је Томпсон, износи руска Газета.

Истовремено, САД нису пружиле никакве доказе да је ово оружје заиста користила Русија, а такође није јасно да ли такво оружје способно да погађа мете у свемиру уопште постоји.

Ипак аналитичари верују да је исказ америчког званичника истинит, и да је описани сценарио Русија извела.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs