Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У СУЗАМА! Управо је саопштено: Умрла велика шампионка, освајачица 21 гренд слем титуле

Дарлин Хард, легендарна тенисерка која је освојила 21 гренд слем титулу, преминула је у 86. години живота.

Рођена у Лос Анђелесу 1936. године, Хард је тениски успон започела средином шесте деценије 20. века, а у сам врх је ушла 1957. године, када је постала друга тенисерка света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од тог момента одржавала је место међу десет најбољих све до 1963. године, а посебно се памте њене победе на Ролан Гаросу и УС Опену 1960. године, а годину касније забележила је и још једну победу у Њујорку.

Но, много више успеха имала је у конкуренцији дублова. Једини турнир који није освојила је Аустралијан опен – у Паризу је три пута подигла трофеј намењен победнику Ролан Гароса, четири пута је освојила Вимблдон, док је најуспешнија била на домаћем терену са чак шест победа на УС Опену.

Ако на то додамо и још пет титула које је освојила на турнирима у конкуренцији мешовитих дублова, долазимо до бројке од чак 21 титуле на гренд слем турнирима – три у сингл конкуренцији, 13 у дублу и пет у мешовитом дублу.

По завршетку каријере радила је као тениски инструктор, 1973. године је примљена у тениску Кућу славних, док је од 1981. године била део наставног кадра на универзитету Јужна Калифорнија.

Узрок смрти није познат, саопштено је само да је преминула после дуге и тешке болести.

 

 

 

 

 

 

Извор: Нова.рс