Русија Србија

У ТОКУ СУ ДОГОВОРИ СРПСКИХ И РУСКИХ ГЕНЕРАЛА – Регион и НАТО су у стању узбуне!

Висока делегација Војске Србије ове недеље борави у званичној посети Руској Федерацији ради реализације генералштабних разговора. А, кад се договарају српски и руски генерали регион и НАТО су у стању узбуне! увек нешто искрсне, неко брутално оружје нпр, или неки дил који…

Подсетимо, Србија и Русија договориле су заједницку борбу против народних побуна познатих као „обојене револуције“, које су највиши безбједносни званицници двије земље описали као инструменте Запада за дестабилизацију „Слободних држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војска Србије је већ од Руске Федерације добила шест авиона МиГ-29, али и 30 оклопних извиђачких возила БРДМ-2МС и 30 тенкова Т-72МС, ПВО систем Панцир, а сада је уговорена куповина и 11 Ербасових хеликоптера Х145М, 4 хеликоптера Ми-35М, 3 хеликоптера Ми-17 и 11 половних хеликоптера Ми-35П.

Србија набавља из русије узима још једну батерију Панцира и то оног новог“ (дакле М верзије), а ту је и набавка система Красуха, али и противдронском система Репелент.

За јавност је саопштено да је током разговора у седишту руског генералштаба у Москви анализирана досадашња билатерална војна сарадња, политичко-безбедносна ситуација у региону и свету и дефинисани су модалитети за унапређење војно-војне сарадње са тежиштем на заједничким вежбама и обуци.

Домаћин сусрета је заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковник Виктор Викторович Познихир, а нашу делегацију предводи начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Желимир Глишовић.

Генералштабни разговори представника Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације успостављени су 2014. године и од тада се одржавају једном годишње, наизменично у Србији и Русији.

Ово је први пут да су разговори вођени на нивоу оперативних управа генералштабова, што даје нови квалитет процесу планирања војно-војне сарадње.

Делегација Војске Србије ће током боравка у Руској Федерацији посетити и Конгресно-изложбени центар „Патриот“, Централни музеј и Главни храм Оружаних снага Руске Федерације, навадено је у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс