Русија Свет

УДАРНА ВЕСТ! Гомила се војска на граници, база препуна тенкова!

Најновији сателитски снимци америчке приватне компаније показују да Русија и даље гомила своје снаге на анексираном Криму и у близини Украјине.

Истовремено, Москва врши притисак на САД да пристану на разговоре о безбедносним гаранцијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ројтерс није могао да провери најновије снимке компаније Maxar Technologies.

Кремљ је више пута понављао да задржава право да по вољи распореди сопствене војне снаге на руској територији и оптужује западне земље да спроводе провокативне војне маневре у близини својих граница.

Русија, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, „размешта своје трупе на своју територију због непријатељских дејстава њених ривала у НАТО-у, САД и неким европским земљама, које изводе веома амбициозне маневре у близини наших граница“.

База пуна тенкова

Сателитски снимци од 13. децембра показују базу на Криму, коју је Русија анектирала 2014. године, пуну оклопних возила и тенкова.

Maxar је ту базу снимио у октобру и била је празна.

„Током прошлог месеца, наши сателитски снимци високе резолуције забележили су вишеструко распоређивање руских снага на Криму и неколико центара за обуку у западној Русији дуж границе са Украјином“, речено је из Maxara.

Како из Maxara тврде, активности су интензивиране на три локације на Криму и пет локација на западу Русије.

Амерички председник Џо Бајден и други западни лидери оптужили су Москву да разматра напад на Украјину још у јануару, али је Русија то оштро одбацила.

 

 

 

 

 

 

Извор: INDEX.HR