Србија

УДАРНА ВЕСТ! У 16 сати пада одлука Кризног штаба! Ево шта се дешава!

Данас у 16 сати биће одржана седница Кризног штаба. Састанак је заказан прошле недеље, пошто је и званично откривен омикрон сој коронавируса у Србији

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да се нада да ће овај пут у одлуци Кризног штаба победити медицински део, као и да би био ред да једном буде усвојено нешто што они предложе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поручио је да је „потрошио све своје паметне савете“ и упозорио да ће, уколико не буде било поштовања мера, у јануару бити више од 5.000 новозаражених.

Имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић рекао је за раније да медицински део Кризног штаба не може да се сагласи са организованим дочеком Нове године, а да не одустаје ни од захтева да ковид пропуснице важе 24 сата.

Нагласио је да је теза да, зато што је омикрон сој толико блажи, треба сви да се заразимо бесмислена, јер ризикујемо да се заразе и они који су у повећаном ризику.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истакао је за РТС да не очекује драматичне промене на седници Кризног штаба.

„Драматичне промене заиста не очекујем. Оно што очекујем у овој ситуацији јесте да се поштују мере које су на снази. Концерте на трговима, а што је планирано, не може да подржи ниједан епидемиолог нити лекар из Кризног штаба. Јасно је да је притисак велики, сматра се да треба да се допусти, не могу да прејудицирам“, навео је Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/РТС