Србија

УДАРНО! Потврда из ЕУ: Стигле важне вести за Србију!

Испуњени сви формални услови.

Управо су на састанку амбасадори држава чланица ЕУ потврдили сва четири поглавља за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тиме су испуњени сви формални услови за отварање Кластера 4 на предстојећој 13. Међувладиној конференцији са нама 14.12.

Кластер 4 – „Зелена агенда и одржива повезаност“ – кластер обједињује поглавља везана за транспорт, енергетику, трансевропске мреже, заштиту животне средине и климатске промене.

Кластер 4 биће отворен на Међувладиној конференцији, која ће бити одржана 14. децембра у Бриселу, након састанка Савета министара општих и европских послова ЕУ.

У оквиру овог кластера биће отворена истовремено четири нова поглавља: поглавље 14 о транспортној политици, 15 о енергетици, поглавље 21+ транс-европске мреже и поглавље 27 о животној средини и климатским променама.

Ову одлуку би требао званично да усвоје и амбасадори земаља чланица на састанку у среду, 8. децембра, чиме ће Србија, после застоја од две године, бити у ситуацији да учини следећи корак у прегворима о чланству у ЕУ.

Кластер 4 се односи на „зелену агенду и одрживу повезаност“, обједињује поглавља или области која су везана за транспорт, енергетику, трансевропске мреже, заштиту животне средине и климатске промене.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ