Србија

УДРУЖЕЊЕ НЕ ДАМО ЈАДАР: Ми не идемо на састанак са Вучићем, власт у Лозници зове своје људе да хвале Рио Тинто

Фото: Инстаграм принтскрин

Из Удружења грађана “Не дамо Јадар” саопштено је да они немају никакве везе са најавама доласка Вучића у Горње Недељице, те они неће присуствовати састанку са шефом српске државе.

Из овог удружења упозоравају да је локална власт у Лозници већ почела припреме за Вучићев долазак и да позива на састанак подобне људе који ће хвалити пројекат Рио Тинта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Удружење нема никакве везе са свим вечерашњим најавама око доласка председникако пренетим по медијима Србије. Председник се јутрос најавио лично позивом Златку Кокановићу и рекао да ће доћи у наредна три дана.Такође рекао је да жели да види само представнике Удружења и мештане околних села који се боре против рудника. Рекао је да све што будемо желели биће испуњено у договору са канцеларијом председника Републике”, наводи се у саопштењу.

Они упозоравају да данас, од 16 часова, локална власт обилази села и врши припреме за долазак председника исусрет са подобним људима који ће хвалити пројекат “Јадар”.

“За његов долазак смо сазнали из медија, а тек после тога смо обавештени од његових сарадника у 21 и 30. Очигледно је да манипулација и притисак на нас константно трају. Ми се сутра нећемо састати са председником, а не знамо ко хоће. Све што се од вечерас буде дешавало око најављене посете, нема везе са Удружењем ‘Не дамо Јадар’. Сутра народ блокира Србију због спорних закона којима смо ми највише угрожени. Нећемо издати. Хвала Србијо”, поручују из ове организације.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић посетиће сутра Горње Недељице код Лознице, где ће од 15.00 часова разговарати са свим заинтересованим грађанима са подручја 12 села Јадарског краја у којима постоји највиши степен забринутости због истраживања која врши компанија Рио Тинто, саопштено је из Кабинета председника Републике.

Извор: Нова