Регион Србија

Ухапшен директор компаније која гради Београд на води

По налогу Специјалног државног тужилаштва Црне Горе синоћ је ухапшен Антонио Факинети, један од директора италијанске комапније “Пиззаротти“ која је била главни извођач радова на пројекту Портонови у Кумбору. Ова компанија такође је извођач највећих радова у Београду на води и гради Кулу Београд.

Како преносе Вијести, Факинети је ухапшен због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању. Ова италијанска фирма је наводно извукла преко 21 милион евра из Црне Горе преко повезаних фирми, док је остала подизвођачима који су били ангажовани на пројекту дужна милионске своте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, представници компаније Belgrade Waterfront, која гради велики комплекс Београд на води и италијанског грађевинара Пиззароттија потписали су још 2018. године уговор о извођењу главних радова на Кули Београд, највишој згради у Србији која ће бити висока 40 спратова, односно 168 метара.

– Срећан сам што имамо партнера светске класе, који у Србију долази након много успешних пројеката широм света како би нам помогао у остварењу циља, изградњи јединствене грађевине, која ће понудити неупоредив животни стил грађанима и учинити Београд још атрактивнијом дестинацијом – рекао је приликом потписивања уговора Никола Недељковић, главни директор компаније Belgrade Waterfront.

Извор: Директно