Србија

УРНЕБЕСНЕ ПАРОДИЈЕ: Мој Вучко, багер је наишао на Црног! Следећи пут ће Вучко да вози багер, ни Ђилас га неће зауставити (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Једночасовне блокаде саобраћајница у Србији, на позив неколико еколошких организација и покрета, као израз незадовољства грађана због усвајања два закона – о референдуму и експропријацији, а за које сматрају да ће угрозити не само права људи, него и животну средину, биле су повод за генијалне пародије на сцене из чувених филмова и латиноамеричких емисија које су одмах постале виралне на друштвеним мрежама.

Тако је сцена из филма „Хитлер, последњи дани“ која је најчешће била искоришћена као пародија за политичке догађаје у Србији добила је још једну верзију. Овог пута тема је била блокада у Шапцу и извођење багера који је требао да растера незадовољне грађане, а кога је зауставио Драган Миловановић Црни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о сцени у филму када немачки официри подносе рапорт Адолфу Хитлеру. Међутим, у пародији они су Хитлера, односно Вучка обавештавали да су сви путни правци блокирани, као и ауто-пут Београд – Ниш, да их је обишао Вулин са полицијом, а да су му демонстранти викали „Теткин мали“.

„А да пошаљете багер да разбије блокаду“, упитао је Вучко, на шта су му официри бојажљиво саопштили да је „багер наишао на Црног“.

„Пребише ми багеристу, разбуцао га Црни као маче мушкатлу“ љутито је пркоментарисао Вучко и додао да ће следећи пут да пошаље тенк.

„Објавите у Информеру, следећи пут ће Вучко да вози багер, ни Ђилас га неће зауставити“ рекао је Вучко, на крају пародије.

Генијална идеја мештана Тополе да читав сат прелазе пешачки прелаз са једне на другу страну и на тај начин блокирају магистрални пут Крагујевац -Топола – Младеновац ширио се друштвеним мрежама и привукао је велику пажњу.

Пародија на тај догађај урађена је уз помоћ једне латиноамеричке емисије у којој саговорник говори о закону о експропријацији на основу којег могу да им одузму земљу због Рио Тинта.

С обзиром да их у његовом месту нема довољно за протесте и да их зато полиција може све ухапсити он има предлог:

„Ајде да прелазимо један пешачки прелаз напред – назад. Не могу да нас ухапсе за прелажење пешачког прелаза“, рекао је учесник емисије.

Погледајте пародију:

Извор: Нова