Србија

УСТАНИЧКА ДАНАС ПОД ОПСАДОМ: Колона марица и јаке полицијске снаге обезбеђују долазак Беливука и Миљковића! Ево шта се дешава

Беливук, Миљковић и Јанковић биће испитивани један по један, а саслушаваће их по сат времена. Возила у којима ће бити превезени пратиће колона од неколико марица, као и више полицијских аутомобила. Такође, улице у том делу града биће блокиране за саобраћај док се они не спроведу

БЕОГРАД – Вође криминалне групе Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић, познатији као Маре Месар, као и припадник њиховог клана, Небојша Јанковић, биће саслушани данас, 1. децембра, у Тужилаштву за организовани криминал у Београду по замолници Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим поводом, специјални тужилац Саша Чађеновић из Црне Горе, на основу чијих доказа ће они бити испитани, стигао је у Београд. У овом предмету поступаће и наш тужилац Саша Дрецун, објавио је Блиц.

Беливук, Миљковић и Јанковић биће испитивани један по један, а саслушаваће их по сат времена у вези са убиством Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и киднаповањем Мила Радуловића Капетана.

Због доласка Саше Чађеновића у Србију, у подгоричком Вишем суду ове недеље одложен је одређен број суђења, саопштио је црногорски Дан.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе је, подсетимо, упутило надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају. Дакле, реч је о проширењу истраге против Беливука, Миљковића и Јанковића, а под лупом се налази и Живковић, који се иначе не помиње у оптужници која је подигнута против криминалне групе вођа навијача.

На саслушање из Окружног затвора у Београду, у зграду Специјалног суда у Устаничкој улици, Беливук, Миљковић и Јанковић, биће пребачени под јаким мерама обезбеђења.

Возила у којима ће бити превезени пратиће колона од неколико марица, као и више полицијских аутомобила. Такође, улице у том делу града биће блокиране за саобраћај док се они не спроведу у ТОК.

Беливук, Миљковић и Јанковић биће саслушани на основу доказа које је нашао специјални тужилац Саша Чађеновић из Црне Горе у вези са убиством Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и киднаповањем Мила Радуловића Капетана.

Дамир Хоџић и Адис Спахић нестали су 14. октобра прошле године. Веља Невоља и Маре Месар су са Јанковићем у кућу коју им је Радоје Живковић дао на коришћење „навукли“ Хоџића и Спахића да дођу, а потом их брутално ликвидирали. Судбина трећег – Мила Радуловића Капетана, и даље није позната, али се претпоставља да су га одвели на другу локацију и мучили, а потом, како се верује, свирепо убили.

„Кућа страве“ откривена је у спушком засеоку Стањевића рупа. Коришћена је по узору на „кланицу“ у Ритопеку, а након злочина, како се претпоставља, буквално је демолирана како би се прикрили трагови бруталних злочина. Зидови су глетовани, кречени, мењане су плочице, стављана су нова врата, намештај, паркет, буквално све што је могло.

Као други доказ наводе се шифроване поруке које су једни другима слали верујући да су Скај телефони које су користили „непробојни“, односно, криптовани тако да нико никада неће моћи да види шта су слали.

– СДТ је у циљу прикупљања материјалних доказа извршило претресе на више места као и претраге терена ради проналажења посмртних остатака Х. Д. и С. А. Прикупљени докази су предмет вештачења. Из комуникација криптованих мобилних телефона јасно и неспорно је утврђено да су оштећени Х.Д. и С.А. убијени јер комуникације су експлицитне у дом делу и то кроз чињеницу да су окривљени према НН организатору слали сликовне и гласовне поруке. Тако је В.Б. 14. октобра 2020. године НН организатору послао фотографије и гласовну поруку из које јасно произилази да је окривљени одмах убио Х.Д. – саопштио је тада Чађеновић.

Оптужница против Вељка Беливука и још 29 особа, који се терете за различита кривична дела међу којима су тешка убиства, отмице, диловање дроге и недозвољено ношење и промет оружја, постала је правоснажна 9. новембра, будући да окривљени и браниоци нису поднели жалбу у законском року од дана достављања решења потврђивања оптужице.

Подсетимо, оптужница терети Вељка Беливука, његовог најближег сарадника Марка Миљковића и још 28 особа, за различита кривична дела међу којима су тешка убиства, отмице, диловање дроге и недозвољено ношење и промет оружја.

На терет им се ставља пет убистава, односно шест, и једно силовање младића, као и растурање дроге и оружја. Убијене жртве су Александар Глигоријевић звани Пуки, Горан Величковић Гокси, Лазар Вукићевић, Здравко Радојевић и Милан Љепоја, а убиство Београђанина Николе Митића (33), биће шести злочин за који Тужилаштво за организовани криминал има доказе да је починио клан Вељка Беливука.

Кривична дела група је чинила у викедници у Ритопеку, улици Ливадице 3. У посебној просторији коју су звали „кланица“, инсталирали су индустријску машину за млевење меса, којом су млели тела убијених, а остатке су потом бацали у Дунав, наводи се у оптужници.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц/Дан