Свет

Ужас! УХАПШЕНИ РОДИТЕЉИ ТИНЕЈЏЕРА КОЈИ ЈЕ ИЗВРШИО МАСАКР У ШКОЛИ: Пре пуцњаве поручили сину: Мораш да научиш како да те не ухвате!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Џејмс и Џенифер Крамбли, родитељи 15-годишњег Итана који је у масовној пуцњави у средњој школи у држави Мичиген убио четири ученика и ранио седам других, ухапшени су након што је њихов аутомобил примећен у Детроиту, преноси Вашингтон пост.

Оптужени су по четири тачке оптужнице, а четири дана пре крвопролића Џејмс Крамбли је купио пиштољ којим је извршен масакр. Са њим је у продавници био и његов син.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Возило које је одговарало опису црног аутомобила Киа Селтос, којим је управљао брачни пар Крамбли, пронађено је у Детроиту, шездесетак километара од Оксфорда, места смртоносне пуцњаве, саопштила је полиција.

Полиција је ухапсила Крамблијеве, који се терете за убиство из нехата, а власник локалног предузећа приметио је њихово возило. Пријављено је да је жена побегла пешке након што је полиција примила дојаву о сумњивом аутомобилу. Пар ће бити превезен у затвор округа Окланд.

Адвокати Крамблијевих рекли су да је пар напустио град у ноћи пуцњаве „због сопствене безбедности“ и да ће се вратити како би им се судило. Али изјава адвоката није спречила полицију да крене у потрагу.

Након оптужби за убиство из нехата, тужитељка округа Оакланд Карен МекДоналд поделила је застрашујуће нове детаље о понашању Итанових родитеља.

Итанови наставници су већ два пута изразили забринутост Крамблијевима због њиховог сина, који је једном током часа тражио муницију на интернету, а други пут је на столу пронађен узнемирујући цртеж који приказује насиље. Када су његови родитељи дошли у школу на интервју, „опирали су се идеји да њихов син напусти школу“ и нису рекли ништа о томе да Итан има приступ пиштољу, рекла је Мекдоналд.

Такође је рекла да је на Фејсбуку видела да се Џенифер Крамбли хвалила пиштољем који је био „божићни поклон за њеног сина“. Она је њихово понашање назвала „невероватним“ и „несавесним“ и додала да ће оба родитеља бити оптужена по четири тачке за убиство из нехата.

Дан пре пуцњаве, учитељица је приметила да Итан Крамбли на интернету свог мобилног телефона током часа тражи информације о муницији. Када је обавестила његову мајку, она није одговорила. Уместо тога, она је свом сину послала поруку: „Хаха, нисам љута на тебе. Мораш да научиш како да те не ухвате“.

На дан пуцњаве, Џејмс и Џенифер Крамбли су позвани на интервју у школу због забрињавајућег понашања њиховог сина. Наиме, учитељица је на Итановом столу пронашла цртеж пиштоља, особе која крвари и поруку „Помози ми“.

Крамблијеви су се одупирали идеји да њихов син напусти школу, па се уместо тога Итан вратио на час са својим ранцем у којем је сакрио пиштољ, који нико раније није прегледао. Непуна три сата касније позвана је Хитна помоћ због пуцњаве у школи.

„Итане, не ради то“, била је порука коју је Џенифер Крамбли послала свом сину када је вест о пуцњави процурила у јавност, рекла је Мекдоналд. Неколико тренутака након што је мајка послала ту поруку, отац је отишао кући да провери да ли је пиштољ његовог сина још увек у њиховој спаваћој соби. Када је открио да га нема, позвао је хитну и рекао да би његов син могао бити починилац.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Курир.рс/Washington Post