Србија

Важно обавештење! ВОЗАЧИ, ОД ПОНЕДЕЉКА НА СНАГУ СТУПА ВЕЛИКА ПРОМЕНА!

ФОТО: Pixabay.com

Од понедељка, 27. децембра, новим зонским системом паркирања биће обухваћени блокови 19а, 21, 22 и 23 на Новом Београду, саопштено је из „Паркинг сервис“ и прецизирано да ће паркинг места у тим блоковима припадати зеленој зони.

Око 2.000 паркинг места у блоковима 21 и 22, која су до сада била у плавој зони, убудуће ће бити у зеленој, истичу у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође од понедељка, зеленој зони припадаће и блокови 19а и 23, који до сада нису били обухваћени зонским системом паркирања.

– Контрола наплате паркирања на око 1.300 паркинг места на новообележеним местима у блоковима 19а и 23 почеће 10. јануара следеће године, како би се станари и посетиоци упознали са новим системом – најавили су у „Паркинг сервису“.

Додају да ће благовремено обавестити све становнике и посетиоце да ће се контрола и наплата паркирања обављати радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова.

– Паркирање је ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања. Цена сата паркирања у зеленој зони је 41 динар, док је цена продуженог сата 140 динара – подсећају у саопштењу.

Месечна повлашћена паркинг карта за станаре је 457 динара, док је за особе са инвалидитетом бесплатна.

Станари са пријављеним пребивалиштем у улицама које припадају блоковима 19а, 21, 22 и 23, који имају аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту (ePPK), коју могу купити у пословницама корисничког сервиса „Паркинг сервиса“, али и путем електронског шалтера www.eparking.rs.

– Увођењем зонског система паркирања и контроле паркирања и у овом делу Новог Београда биће уведен комунални ред у области паркирања, а станарима ће бити омогућено лакше паркирање – навели су у „Паркинг сервису“.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: РТС