Србија

Важно! СТИЖЕ ЈОШ 5.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ! Пријаве за нову туру помоћи почињу одмах после Нове године

Од 1. јануара почињу пријаве за нових 100.000 туристичких ваучера у вредности од 5.000 динара.

Ваучере је могуће искористити до 20. новембра 2022. године, а моћи ће да се бира један од чак 1.200 смештајних објеката широм земље који се налазе на спсику Министарства туризма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сваке године имамо све већи број пријављених угоститеља. Да би учествовали у реализацији шеме расподеле ваучера морају да буду пријављени на информациони централни систем е-Туриста. То је услов који између осталог сузбија и сиву економију у нашој земљи – рекла је помоћница министарке трговине и туризма Јелена Миленковић Орлић.

Право на пријаву имају запослени са примањима нижим од 70.000 динара и пензионери, али и студенти. Од докумената потребна је пре свега резервација у жељеном објекту, за пензионере последњи чек, а за запослене потврда о примањима. Студенти морају да приложе уверење факултета за текућу годину.

Битно је нагласити да се захтеви за ваучере издају за најмање пет ноћења и да се предају лично и то искључиво на шалтерима поште. Иако ће поједине бити затворене за празнике већ од 4. јануара ће поште широм Србије радити пуним капацитетом.

Угоститељима, нарочито власницима малих мотела и етно-домаћинстава, ваучери су веома важни. Истичу да су им тако попуњени објекти и да су им продужили сезону јер је више од четвртине гостију користило ваучере.

Лепа вест је да ће након првих 100.000 ваучера током године бити подељено још.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Мондо