Свет

ЗАПАД У СТРАХУ! Русија шокирала САД плановима да замени чувени Искандер новим наоружањем – ЈОШ ОПАСНИЈИМ

Неочекиване акције Русије са ОТРК-ом Искандер уплашиле су САД.

Упркос чињеници да су руски ракетни системи Искандер тактичко оружје домета до 500 километара, Сједињене Државе су направиле панику због чињенице да је Русија одлучила да започне замену ових ракетних система новим наоружањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нови оперативно-тактички ракетни систем ће по примени бити сличан Искандеру. Међутим, ово оружје ће доживети низ озбиљних промена, које ће га учинити практично нерањивим за непријатеља и истовремено изузетно смртоносним.

Треба знати да су Искандери стационирани у Калињинграду, руској енклави одакле Москва држи целу Европу као на длану.

САД се озбиљно плаше замене руских тактичких ракетних система новим наоружањем, поготово што се ОТРК Искандер тренутно сматра изузетно ефикасним у наношењу удара, штавише, комплекс је развијен пре само 15 година и данас тешко да није нов.

Што се тиче новог ОТРК-а, који ће руска војска усвојити, постоји могућност да тактичке ракете буду способне да развијају хиперсоничне брзине (верзија Искандер-М је способна да убрза до 6 МАХА) већ у почетној фази лета, а комплекс ће добити опрему за електронско ратовање и постати мање рањив.

Узимајући у обзир чињеницу да су САД иступиле из Уговора о елиминацији ракета средњег и мањег домета, нови руски ОТРК би могао бити створен да би водио ракете на удаљености до 1000-1500 километара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs