Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРОРОЧАНСТВО НОСТРАДАМУСА ЗА 2022. ГОДИНУ: Припремите се на ГЛАД, а ево какве су прогнозе за Трећи светски рат

Мишел де Нострадам, како су га тада звали, објавио је давне 1555. године своју злогласну књигу Пропхетиес. У књизи су биле 942 прогнозе, које су наводно прорицале будућност. Од ужаса Другог светског рата и Француске револуције до Великог пожара у Лондону, доласка Адолфа Хитлера на власт и стварања атомске бомбе, нека Нострадамусова предвиђања су била језиво тачна. Чак је рекао да је знао да ће Џон Кенеди бити убијен и да ће се десити терористички напади 11. септембра на Светски трговински центар у Њујорку.

Предвидио је мноштво бизарних догађаја судњег дана – од зомби апокалипсе до удара комете у земљу, па чак и соларних олуја, док је и за 2022. годину предвидео неколико застрашујућих сценарија на која треба да обратимо пажњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

2021. је била напорна година за Нострадамусова предвиђања. Према извештајима „Скy Хисторy-а“, претња од удара астероида на Земљу била је на челу предвиђања последњих неколико година. Иако је било нејасно да ли је говорио о малој киши метеора или катастрофалном догађају на нивоу изумирања, Нострадамус је поменуо. „Да ли ја ти видим да ће ватра пасти с неба?“ У априлу ове године, Земља је имала скоро промашај са астероидом 2021ГВ4, који је дошао на 12.324 миље од површине Земље као најближе тачке приближавања.

Ево погледа на неколико његових најбољих пророчанстава о томе шта би наредних 12 месеци могло да нам донесе…

Рат или инвазија на Француску

Тешко је одредити тачне датуме са Нострадамусовим предвиђањима, јер су заснована на астролошким кретањима, а не на календару. Међутим, предвиђање да ће рат доћи у Европу је оно које се може сузити на можда 2022. Тема која се понавља у Ностадамусовим предвиђањима је инвазија на Француску од претње са истока. Међутим, спекулише се да се следеће предвиђање односи на пролеће 2022. Као и сва Нострадамусова предвиђања, и ово је прилично нејасно. Иако би то могло да алудира на избијање Трећег светског рата, могло би се на сличан начин односити на квалификације Француске за Светско првенство у Катару 2022.

Глобално загревање

Иако ово предвиђање можда никога није шокирало, с обзиром на климу у последњих неколико година, пораст температуре мора је нешто што је Нострадамус предвидео 1555. године. „Као сунце глава ће спржити блиставо море: Жива риба Црног мора готово прокључа. Када Родос и Ђенова Биће полугладни локални људи да их исеку ће се мучити.” Како глобалне температуре настављају да расту, ниво мора расте и компликације у ланцу исхране већ почињу да постају очигледне, да ли ће 2022. бити година у којој температуре достижу преломну тачку?

Инфлација, глад и канибализам

Још једно упозорење које је Нострадамус издао односи се на растуће цене у пропалој економији – па чак и наговештај канибализма. Нострадамус је рекао: „“Нема игумана, монаха, нема искушеника за учење; Мед ће коштати много више од воска за свеће. Толико висока цена пшенице, тај човек је узнемирен Његов ближњи да га једе у свом очају.” Светска пандемија, политичка нестабилност и политичка нестабилност допринели су буму инфлације последњих година. Иако је могуће да је Нострадамус предвидео покрет #еаттхерицх, такође је могуће да би овај катрен требало схватити више метафорички.

С обзиром на то колико је давно Нострадамус дао своја предвиђања, прилично је импресивно да је тако давно претпоставио хипотезу о вештачкој интелигенцији. „Месец у пуној ноћи изнад високе планине, Нови мудрац са усамљеним мозгом то види.“

Извор: zena.blic.rs