Свет

АЛАРМАНТНО! Градоначелник се придружио војсци: „Већ смо у рату“

Градоначелник Кијева и некадашњи светски шампион у боксу Виталиј Кличко придружио се војсци Украјине и позвао остале функционере да учине исто.

Кличко се придружио вежби територијалне одбране Кијева, а том приликом је рекао да је његова земља већ у рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Многи од нас су служили војску, а те вештине би требало да буду враћене. Мислим да је таква обука од суштинског значаја за средње и високе функционере земље која је у рату већ осам година“, рекао је Кличко за британски “Телеграф“.

Речи градоначелника вероватно да говоре о области Крим, која је део Русије од 2014. године након што је на тој територији одржан референдум и потписан уговор о приступању.

Неизоставно је било и питање како и зашто се Кличко одлучио на потез придруживања резервистима.

„Мислим да се ради о карактерним особинама које деле сви спортисти. Самодисцплина, педантност, упорност и снажан осећај фокуса су кључни принципи који вам помажу да успете, независно од тога који посао обављате“, објаснио је легендарни боксер.

На крају је рекао да је за Украјину од великог значаја помоћ пријатеља, а захваљујући његовим везама та земља је склопила доста партнерства.

„Моје везе су од велике помоћи и дају ми велику предност, јер Украјина не може да превазиђе тешке изазове са којима се суочава без пријатеља и поузданих партнера“, закључио је градоначелник Кијева од 2014. године.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92