Србија

АЛБАНЦИ У НЕВЕРИЦИ! Бајден санкционише сваког политичара који позива на стварање Велике Албаније! Ево шта се спрема!

Фото: Јутјуб

Амерички институт за спољну политику „Џон Хопкинс“ објавио је извештај у ком је наведено да ће санкционисати све који позивају стварање Велике Албаније.

У извештају који је данас објавио амерички институт за наведено је да ће администрација председника САД Џоа Бајдена санкционисати сваког политичког лидера у Албанији и на Косову који позива на уједињење ове две земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извештај, који објашњава актуелну ситуацију на Балкану, посебно су наглашени односи између тзв. Косова и Србије, преносе медији који извештавају на албанском језику.

„Бајденова администрација, именовала је специјалног изасланика, који би санкционисао сваког политичара који промовише или позива на уједињење Албаније и Косова“, наводи се у извештају.

Даље се, пише у извештају, објашњава детаљан план како би се тзв. Косово приближило Западу, истичући да земље Европске уније које још увек нису признале Косово, уколико промене свој став, биће кључне у стварању регионалне стабилности. Оне ће, према америчком извештају, дијалог Београда и Приштине померити са тренутне позиције.

„Увелико се преговара са Грчком око признања Косова, а то би Косову отворило пут да постане чланица НАТО-а“, наводи се у овом извештају, који и упозорава „да је алармантан све већи руски и кинески утицај на Балкану“.

Извештај наглашава да је Косову потребно признање четири чланице НАТО-а, Шпаније, Словачке, Румуније и Грчке, али и Кипра, који није члан НАТО-а, али јесте Европске уније, те да њихово признање би „трансформисало“ дијалог између Београда и Приштине.

„Убедити ове земље да признају Косово није тако лако“, закључује у извештају америчког института за спољну политику „Џон Хопкинс“.

 

 

 

 

 

 

Извор: ГРАЧАНИЦА ОНЛИНЕ