Свет

АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛЦИ НА ГРАНИЦИ СА СРБИЈОМ: Постављају базу у суседству! Ево шта се спрема!

Фото: Јутјуб

Команда специјалних операција Сједињених Држава за Европу (SOCEUR) успоставиће напредну базу штаба специјалних снага у Албанији.

Како су навели, овај корак ће омогућити повећану интероперабилност са албанским савезницима, као и важан приступ транспортним чвориштима и већу логистичку флексибилност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Успостављање базе ће уштедети време путовања и повећати флексибилност и специјалних операција и конвенционалних снага у региону.

Командант специјалних операција (SOCEUR), генерал-мајор Давид Х. Табор, рекао је да способност брзог кретања и обуке унутар Балкана, у блиској сарадњи са другим савезничким и партнерским снагама, чини Албанију најбољом локацијом за успостављање ове врсте базе.

„Албанија остаје важан савезник у НАТО и поштован безбедносни партнер, како на регионалном тако и на глобалном нивоу“, рекао је Табор.

SOCEUR игра важну улогу у демонстрирању посвећености САД савезницима и партнерима на Балкану, а овај напор се спроводи уз пуну подршку албанске владе и у знак признања професионализма албанске војске, наводи се у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Аваз/Ало