Спорт

Бесан после пораза! ЦИЦИПАС ОПЛЕО ПО СРПКИЊИ И МЕДВЕДЕВУ: То је најсмешнији тренутак на АО, Данил је незрео

Стефанос Циципас је учешће на Аустралијан опену завршио поразом у полуфиналу од великог ривала, Данила Медведева.

Од раније је познато да је Грк у лошим односима са другим тенисером света, а томе најбоље сведочи њихов „хладан“ поздрав на мрежи након меча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циципас је након меча истакао да је осећао да је могао да он буде победник, али да се одлучио за лошу тактику.

– Пораз је пораз. Ја сам особа која се бори до последњег поена. Играо је боље. Добро, бољи тенис је играо. Узећу само најбољег из овога. Не фокусирам се на негативне ствари. Дуга сезона је пред нама, са много прилика. Увек покушавам да напредујем, физички, ментално. Искористићу данашњи наступ за убудуће, рекао је Циципас и додао:

– Играо сам боље него прошли пут. Прошле године сам био преуморан након пет сетова са Надалом. Нисам се опоравио на начин на који сам желео. Сада сам осећао ударце, ментално сам био добро. Близу сам био. Тај-брејк првог сета је био важан. Осећам да сам могао да га добијем. Можда сам другачију тактику да применим.

У завршници другог сета, Медведев је направио скандал, када је кренуо да вређа судију, пошто је сматрао да он не жели да опомене Циципаса због „коучинга“.

– Сигурно да је то смешно. Смешно је. Не обраћам пажњу на такве ствари. Знам да играчи воле да раде те ствари како би те избацили психички из ритма. Можда је то тактика. Он свакако није баш најзрелија особа.

Открио је Грк и да ли је разговарао са оцем Апостолосом, који је био на трибини, а осврнуо се и на меч против Беное Пера, када му је Маријана Вељковић такође изрекла опомену због коучинга.

– Нисам. Не чујем ништа док игра. Публика је гласна, мораш да имаш супер-слух како би чуо шта ти тренер говори. Пре неки дан сам се смејао кад сам играо против Пера. Добио сам опомену иако је мој тренер био пет километара даље од мене. То је био најсмешнији тренутак на АО. Навикао сам. Судије увек обраћају пажњу на мој бокс, не на противников. Осећам се да сам жртва већ дуго времена. Судије не разумеју да ја не чујем ништа док играм. Последња ствар коју желим јесте да ми неко даје савете и говори шта да радим док играм.

Иако то многи нису очекивали, Грк је на крају похвалио Медведева.

– Он је велики такмичар, маратонац, може да трчи сатима и сатима. Нисам сигуран да ја то могу. Гледајући Гренд слем шампионе, то је имало велики утицај на њихово тело. Поштујем чињеницу да може да трчи толико и да све од себе у сваком поену. Један је од највећих фајтера, заједно са Надалом. Претпостављам да заслужује титулу, закључио је Циципас.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс