Србија

БИВШИ ИНСПЕКТОР ЗА ОТМИЦЕ ОТКРИО: Ово је разлог што је нестали Матеј трчао без мајице

За Сплићанином Матејем Перишем интензивно се трага већ пет дана, а у потрагу су се данас укључили и припадници ронилачке јединице Жандармерије. На Сава променади окупљенима се обратио и бивши инспектор за отмице и изнуде Слободан Мишковић.

Он је објаснио и да су снимци са камера разјаснили неке ствари, али би било добро и да се пронађе телефон несталог младића, који је одмах престао да ради.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши инспектор је рекао и да је Матејев мобилни телефон нажалост угашен, а да би од велике важности за истрагу било да се види са ким је разговарао и које поруке је размењивао.

Пријатељи Сплићанина који су у ноћи нестанка били са њим у клубу „Готик“ и који су пријавили нестанак, испитани су на полиграфу, потврдио је Мишковић.

– Његови другови су испитани на полиграфу, нису их пустили тек тако да оду. Много је напорно било прегледати све камере које су забележиле његово кретање, јер има много камера на много објеката. Све то треба погледати и не сме ништа да се пропусти – каже Мишковић.

Он је на питање да ли је у реду то што су младиће из Хрватске, Матејеве другове, припадници полиције испитивали на полиграфу одговорио да је процедура таква да се од особа које су последње са несталим биле у контакту узме што више информација.

Мишковић је додао и да није чудно што су поменути младићи послати кући у Хрватску јер вероватно није било основа да се задрже. Како је истакао, полиција зна шта ради и вероватно би их задржала да је за тим било потребе.

– Знам да људи који трагају за овим младићем знају шта раде и зашто то раде тако како раде. Не видим ништа нелогично у поступању службе. Много нелогичности има у томе шта је претходило нестанку. Кад се овако нешто деси и видимо да је неко покушао да плива, једино логично је да ту тражите, јер не можете тражити негде друго, иако река иде низводно. Знају колеге које раде на реци, дешавало се да се неко утопи овде, а нађу га у Шапцу.

– Он је дуго трчао, можда и око сат времена. Што се тиче овог снимка на ком се види да неко плива, постоје методе да се недвосмислено дође до тога да ли је то он или не. Матеј је дуго трчао јер је можда мислио, ако је комзумирао алкохол, или шта већ, да ће за тих сат времена доћи себи.

Према његовим речима, битно је да се нађе нешто што је припадало младићу. Све што би се нашло да је припадало Матеју би имало значаја, почев од мобилног телефона, који је одмах престао да ради, вероватно зато што се сквасио.

Мишковић је на питање о прошлим, сличним догађајима и како се они иначе завршавају након 5 дана потраге укратко одговорио: „Нажалост, трагично“.

Свако ко има било какву информацију о несталом младићу моли се да о томе обавести МУП Србије или да се јави на број телефона који је породица навела као контакт: +38598432700.

Извор: Блиц