Регион

Брука! ЦРНОГОРСКИ ПОЛИТИЧАР НАПАО ЂОКОВИЋА: „Дошао да подстакне нове националистичке протесте у земљи“

ЦРНОГОРСКИ политички аналитичар Љубомир Филиповић одлучио је да политичке поене скупља блаћењем Новака Ђоковића.

Када су депортовали Новака из Аустралије он је био један од првих који је осудио Србина и писао све најгоре у својој колумни, као политички аналитичар за црногорски портал „ЦДМ“ објавио текс који је насловио са „Зашто Је Ђоковић Заслужио Доживотну Дисквалификацију“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Новак Ђоковић је заслужио доживотну дисквалификацију. Не због тога што није вакцинисан, или зато што не верује у вакцине. То је његово право, све док не крене да користи своју славу као платформу за ширење дезинформација о вирусу и вакцинама. Али ни због тога није заслужио дисквалификацију. Новак је себе дисквалификовао што је статус божанске фигуре међу својим народом искористио да заобилази правила у Србији и да у опасност доведе људе око себе. Њему је, наиме, 16. децембра дијагностификована инфекција корона вирусом, а он је већ 17. децембра био међу децом и делио награде. Постоје две могућности – или да није био заражен и да му је тест намерно лажиран због турнира у Аустралији, или је толико неодговоран и према себи и према другима да је свестан заразе шетао међу људе“, пише Филиповић.

Филиповић није ударио само на Новака, већ и на његову породицу.

„Уместо тога Ђоковић и његова породица користе све своје могућности да затупљују народ у Србији и да хране национализам у тој земљи. Изгледа да им није довољно то па су у Београду угостили и главног кривца за Брегзит, британског популисту Најџела Фериџа, који је својим национализмом и неодговорношћу потпомогао највећу кризу ЕУ од њеног настанка. Али шта очекивати од људи који промовишу Јована Деретића и оног са пирамидама из Високог, писао је тада Филиповић.

А сада је отишао корак даље. Наиме, на свом Твитер налогу је направио листу људи које би требало прогласити персонама нон грата, односно забранити им улазак у Црну Гору. На врху те листе је ни мање ни више него Новак Ђоковић.

Шта је урадио Новак Црној Гори да заслужи прво место Љубомирове листе? Посетио је манастир Острог и сусрео се са Митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и градоначелником Никшића Марком Ковачевићем.

Главни аргумент овог тзв. аналитичара је тај да је Ђоковић дошао да подстиче протесте који се организују већ неколико дана у Црној Гори због могућности формирања мањинске Владе.

– После Аустралије, Ђоковић је дошао у Црну Гору да подстакне нове националистичке протесте у земљи. Састанак са српским митрополитом чије је устоличење изазвало протесте и полицијску бруталност прошле јесени. Такође се срео и са десничарским градоначелником Никшића. Ђоковића прогласити персоном нон грата у Црној Гори. Сарадња са екстремистичким политичарима једино има сврху подизања тензија у друштву – навео је Филиповић.

Филиповић се ту није зауставио. Нека од имена који се налазе на његовој листи су имена попут Матије Бећковића, Чедомира Антића, итд…

Иначе, Љубомир Филиповић је рођен у Котору, основну школу и гимназију је завршио у Будви. Факултет политичких наука је завршио у Београду. Члан је Социјалдемократске партије Црне Горе. Потпредседник је општине Будва.

 

 

 

Извор: Новости.рс