Србија

ЋЕРКА СТРАДАЛЕ ЛОЗНИЧАНКЕ ОГОРЧЕНА: Човек који је убио моју мајку слободно шета

ИВАНКА Мићић (62) из Тршића, код Лознице, погинула је 28. јануара прошле године у месту Воћњак. Несрећну жену је на путу до куће, око 20.15 часова, скоро на кућном прагу, ударио аутомобил, а возач је побегао са места несреће.

Годину дана касније ова трагедија је још без епилога. Ћерка Мирјана каже да је одржан и годишњи помен, са великом тугом и још већом агонијом због тога што се за ових годину дана скоро ништа у истрази није померило са мртве тачке. Полиција је урадила свој део посла, каже, а сада је све на Тужилаштву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је полиција аутомобил који је усмртио Иванку Мићић пронашла после пет дана, возача је ухапсила тек 23. фебруара. У касне сате, после 22 часа, полиција је саопштила да је ухапшен Лозничанин Ђ.Д. (36) због сумње да је извршио кривична дела против безбедности саобраћаја и непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, пренео је „Телеграф“. Хапшење је уследило у ноћи пред најављени протест пред Основним тужилаштвом у Лозници који су преко друштвених мрежа заказали мештани Тршића. Породица је неколико дана раније Лозницу облепила плакатима са сликом Иванке Мићић и питањем „Зашто ниси стао да ми помогнеш?“, а комшије из села кренуле су у Лозницу да искажу огорченост због спорог рада надлежних инситутуција.

Иванкина ћерка Мирјана не одустаје од трагања за правдом, подсећајући билбордом са сликом покојне мајке и питањем „Спаваш ли мирно, убицо?“ на трагичан догађај који није решен – пише „Телеграф“.

– Човек који је убио моју мајку слободно шета. Не одустајем, по цену свега ићи ћу до краја док не добије заслужену казну – рекла је Мирјана Мићић.

Из Тужилаштва поручују да “ОЈТ Лозница води кривични поступак против окривљеног Д. Ђ. из Лознице због кривичног дела тешка дела против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи особи повређеној у саобраћајној незгоди”. У току је, како истичу, “поступак предузимања одређених доказних радњи у оквиру којих су обављена бројна и разноврсна вештачења, да се тренутно вештаци медицинске и саобраћајне струке изјашњавају по примедбама и одговарају на питања у вези заједничког налаза који су дали, а паралелно се поступа и по предлогу пуномоћника оштећене Мирјане Мићић за предузимање нових доказних радњи”.

– Основно јавно тужилаштво у Лозници предузима све радње како би се одлука у овом предмету донела у што краћем року, али на дужину трајања поступка не може утицати из објективних разлога, јер се не може предвидети колико ће сваком вештаку бити потребно времена да обави тражено вештачење и с обзиром на чињеницу да су странке у поступку изнеле захтеве за предузимање нових доказних радњи – саопштрили су.

У конкретном случају ОЈТ Лозница је, како се закључује, “поступало према одредбама важећих закона и установљеним процедурама предвиђеним њима, што ће наставити и даље да чини”.

Извор: Новости