Регион

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ДОКАЗ ДА ЈЕ ПЕРИШ ЖИВ? НОВА МИСТЕРИЈА: Неко управља Инстаграм налогом несталог Матеја

Фото: Фејсбук принтскрин

Људи који прате налог Инстаграм налог несталог Сплићанина уочили једну чудну ствар

Већ пуних 12 дана трага се за несталим младићем из Сплита Матејем Перишом који је у Београд дошао са пријатељима како би прославили дочек Нове године. Младић је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цео регион пита се шта се дешавало те ноћи и где је Матеј? У међувремену су се појавили снимци са камера из Бетон хале, дела Београда у ком се налази клуб где је младић изашао са пријатељима, на којима се види како нестала особа трчи и покушава да заустави такси возило.

Синоћ су медији пренели и да је сигнал мобилног телефона Матеја Периша последњи пут лоциран у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав. Верује се да је телефон био у Матејовом џепу. Такође, појавиле су се шок тврдње у којима је један од посетилаца рекао како је те ноћи видео девојку како шмрче кокаин насред клуба.

Хрватски медији су анализирали профиле Матеја Периша на друштвеним мрежама, током протеклих дана. Одмах им је за око запало што је нестали младић на Фејсбуку написао да живи у Сплиту, али да је рођен на Хавајима. Познато је да је Матеј био скипер и да је путовао светом, па су тако медији навели да су Хаваји можда били дестинација на којој је Периш маштао да живи.

Уочене су, и како медији у Хрватској наглашавају, занимљиве промене на његовом Инстаграм профилу, што је изазвало велику полемику на мрежама.

Матеју се од момента нестанка, до данас, повећао број пратилаца за чак 1000, али оно што буди језу јесте и податак, како су медији навели, да је Перишу скочио и број особа које он сам прати – од тренутак када је нестао!

Медији напомињу како се у протеклих 12 дана та цифра мењала, а ово су приметили и корисници друштвених мрежа. Наиме, на Инстаграму је писало како Матеј прати 442, а затим 443 особе, док један од корисника ове мреже тврди и како је видео да је број особа које прати Периш био и 444, док је у овом тренутку поново на 442.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

– Ја сам то исто приметио. Први дан је било 442, сад је 444. Надамо се најбољем – гласи један од коментара.

И док код једних ово буди језу уз питања: „Шта се дешава са профилом Матеја Периша и ко са њим управља?“, познаваоци друштвених мрежа са друге стране кажу да постоји могућност да је неко од корисника Инстаграма у међувремену вратио или поново обрисао свој профил, због чега долази до промене бројке особа које прати Матеј Периш.

Подсетимо, потрага за несталим момком је настављена и поред лоших временских услова, односно ниских температура и снега који у Београду пада без престанка већ два дана.

Извор: Пинк/srbijadanas.com