Србија

ДР ГОЈКОВИЋ ОТКРИО ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА КАЗНИТИ НОВАКА: У овом случају Ђоковић би био ухапшен

Након седнице кризног штаба др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

– Уз могућност да будем кривично гоњен од стране Ђоковића, сва медицинска документација које неко има је његово лично власништво. Свако објављивање без знања је кривично дело. Након појављивања документације која је објављена на друштвеним мрежама ми смо је анализарали, она је валидна и за нас је та прича јасна – каже Гојковић и додаје да је Ђоковић имао валидан документ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гојковић појашњава да је документ о валидности исправан и тачан и издат од стране надлежних органа – био је позитиван на ковид 19.

– Када је он отворио мејл и видео мејл, то није питање за мене. То ћете да питате Новака Ђоковића. Он је послат на мејл у току тог дана. шта је он радио после тога то ја не могу да коментаришем – каже Гојковић.

Упитан да ли Новак Ђоковић треба да буде кажњен, Гојковић каже да не постоји казна којом би он могао бити кажњен по актуелном закону, већ би могао бити кажњен само враћен само у изолацију ако је ухваћен у прекршају самоизолације.

– Уколико је ухваћен у прекршају мера самоизолације која је наложена, могао је бити враћен само у изолацију. У ванредном стању би таква особа била лишена слободе.

Др Гојковић је рекао да је порука Владе да се сви вакцинишу.

– Неко то прихвата, неко не прихвата, прихватамо све различитости. Веома ми је жао да се Новак није вакцинисао. Исто тако браним његову слободну вољу, иако се са њом апсолутно не слажем. Ниједна држава није донела одлуку да се сви грађани вакцинишу. Ја се са тим не слажем као лекар и неко ко зна која је благодет вакцинације. Затрпани смо информацијама, али још више дезинформацијама – каже Гојковић.

Извор: Блиц