Русија Свет

Драма! НАТО ХИТНО ПОДИГАО АВИОНЕ, У ТОКУ ЈЕ ЛОВ НА РУСКУ ПОДМОРНИЦУ! Ево шта се дешава!

Руска подморница већ седам дана кружи око групе носача авиона америчке морнарице у Медитерану, али они не могу да је детектују, што је изазвало паничну акцију подизања авиона у потрази за „фантомским пловилом“

Пентагон и НАТО у паници су након што се руска подморница, која је последњи пут откривена између Малте и Сицилије, није појавила код обала Сирије. Штавише, руска подморница није прошла ни Босфор ни Суецки канал и верује се да је остала у зони ударне групе носача авиона САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неколико сати, амерички противподморнички патролни авион Боинг П-8А Посејдон кренуо је у мисију откривања руске подморнице у централном Средоземљу.

Како наводе руски портали, америчка летелица трага за подморницом, која је наводно представљала претњу за ударну групу носача авиона америчке морнарице у том подручју.

Подсетимо, посада руске подморнице успела је да уђе у круг ударне групе америчких носача авиона код обала Италије, што је створило изузетно напету ситуацију за Сједињене Државе. Познато је да су након открића руске подморнице тек трећег дана, у то подручје брзо распоређени патролни противподморнички авиони и специјални бродови способни да прате подморнице, међутим, по свему судећи, руска подморница је поново изгубљена.

Неколико других војних авиона овог типа ишло је у мисије изнад источног Медитерана, очигледно покушавајући да пронађу руску подморницу у овој области.

Занимљиво је да је у истом региону примећен и авион Тупољев Ту-154 руског Федералног бироа безбедности (ФСБ). Сврха његовог лета остаје непозната, међутим, лет авиона Ту-154 би такође могао бити повезан са потрагом НАТО за несталом подморницом.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс