Регион

ДРУГОВИ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА ДАЛИ ПРВЕ ИЗЈАВЕ: Убеђени смо да му се ово десило, зато је почео да бежи

Фото: Фејсбук принтскрин

– Нико од нас не би био у кожи Матејевих родитеља и сестара. Заиста је узнемирујуће гледати снимке који су се појавили у медијима и на којима се види како он потпуно изгубљено трчи улицама. Многи сад спекулишу да је био под утицајем дрога. За Матеја бих руку у ватру ставио да се не дрогира јер није тај тип. То што је пријатељ Филипа Завадлава, какве то везе има? Не треба генерализовати. Немате појма како је Матеј био погођен тим Филиповим убиствима због дроге. Уверени смо да је Матеју можда у клубу неко нешто ставио у пиће па је почео да халуцинира и бежи од нечега. Нема другог образложења. Иначе, био је добар ђак у школи, заједно смо ишли у гимназију. Живео је за путовања, стицање нових искустава, волео је живот и није се ограничавао – рекао је за „Јутарњи лист“ један школски друг Матеја Периша.

Чудне околности

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пријатељ несталог из сплитског Мануша, пак, невољно само напомиње да је петочлана породица Периш функционисала врло складно, па и кад се брак Матејевих родитеља распао.

– Нено је децу водио са собом на утакмице. Поносан је на обе ћерке и сина јер су их он и супруга одгојили у добре особе. Чудне су околности под којима је Матеј нестао, а, искрено, не би ме зачудило да његови пријатељи с којима је био ту ноћ нешто скривају јер не може се без икаквог разлога, само тако, полудело трчати улицама непознатог града – каже Ненадов пријатељ из кварта, чији је син с несталим младићем ишао на Економски факултет.

Ћутање пријатеља

Додаје да Матеј није био „дете које жица новац, него га је сам зарађивао радећи лети као скипер тако да се ни по једној основи не може у њега упрети прстом да је био лош момак и у лошем друштву“.

– Надам се само да ће се што пре ова агонија око нестанка разриешити. Све то предуго траје за нас који нестрпљиво чекамо и добијамо информације на кашику. Покушавао сам да контактирам једног од момака с којима је Матеј био у Београду, али ни на поруке, ни на позиве не одговара. Сви су уверени да нешто скривају, али ја не знам шта бих мислио јер ни они нису лоши момци – закључио је комшија несталог младића.

Иначе, с великом тугом Матејев нестанак доживела је и једна од његових наставница из гимназије. Објавила је заједничку фотографију са школског излета из Грчке уз попратни садржај: „Пре 10 година на врху Метеора, моја вољена дица… десно, с белом капом чучи мој Матеј Периш…. нестао је пре пар дана… молимо се, пријатељи, да се врати жив и здрав својој кући…“

Свако ко има било какву информацију о несталом младићу моли се да о томе обавести МУП Србије или да се јави на број телефона који је породица навела као контакт: +38598432700.

Извор: Јутарњи лист