Регион

ДРУГОВИ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА ОПЕТ МОРАЈУ НА ПОЛИГРАФ: Приче им се не поклапају, имају две верзије

Хрватска полиција јуче у Сплиту почела да у својству грађана поново испитује шесторицу младића, који су с Перишем били у Београду

Специјални тим полиције Хрватске који се бави нестанком Матеја Периша (27) из Сплита, који је нестао ноћ уочи Нове године у Београду, почео је јуче да поново саслушава пријатеље несталог младића и они ће највероватније опет бити подвргнути полиграфском испитивању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси Јутарњи лист, специјални тим који поред српске полиције води истрагу о нестанку Матеја Периша, чине припадници загребачке полиције и полицијске управе сплитско-далматинске.

Имали корону

– Њих је српска полиција детаљно испитала и прошли су детектор лажи, после чега су се вратили у Сплит. Међутим, у њиховим исказима има одређених нејасноћа, па се они зато опет испитују у својству грађана – објашњавају извори хрватских медија и додају да су они тек јуче позвани да дају изјаве, јер су по доласку у Сплит 3. јануара били позитивни на коронавирус.

– С обзиром на то да им је сада истекао карантин, разговори су почели како би се од њих сазнале неопходне информације за расветљавање Матејевог нестанка – каже извор.

Подсетимо, Сплићанин је нестао између 30. и 31. децембра када је изашао из клуба „Готик“ у Бетон хали и трчећи отишао километар и по даље до Саве поменаде, где се приближио реци и од тада му се губи сваки траг. Пријатељи, који су с њим дошли у Београд и били с њим у клубу „Готик“ његов нестанак су пријавили полицији 31. децембра у 18 сати.

Шефови хрватске полиције су по доласку у Хрватску из Србије, где су током дводневног боравка, од стране министром Александра Вулина и инспектора који раде на случају несталог Сплићанина,информисани о свим детаљима, одлучили да обаве информативне разговоре с шесторицом другова нестало.

Антонио Геровац, начелник хрватске Управе криминалистичке полиције рекао је да ће поред разговора са Сплићанима, обавити и одређене радње везене за Матејин телефон.

– Ако буде потребно, један, два, седам разговора ћемо обавити с њима – рекао је Геровац тамошњим медијима, који није желео да објасни шта ће конкретно предузети полиција.

Према наводима Јутарњег листа, младићи се ни на који начин не доводе у везу с нестанком Матеја Периша.

– Сигурно да након доласка из Београда, наша полиција има смернице којима ће се водити приликом испитивања – преносе медији:

– Свакао не треба заборавити да су Матејеви пријатељи имали две верзије онога шта се заправо догодило у клубу „Готик“. Прва верзија је та да је Матеј отишао до тоалета и да они физички нису приметили да је он напсутио локал, док је друга верзија била да они не знају разлог његовог одласка из клуба.

Да не буде ријалити

Иначе, МУП Србије је обајавио и видео-снимак комплетне реконструкцију трасе кретања Сплићанина по напуштању клуба у Бетон хали, а потрага за Матејем и интезивно траје већ 16 дана. Потрагу помно прати и Ненад Периш, Матејев отац, који је замолио све да уколико имају било какве информације, то јаве полицији, али је и казао да не жели да се све претвори у ријалити.

Извор: Курир.рс – Б. Травица