Регион

ДРУГОВИ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА ЗАПАЛИЛИ МРЕЖЕ: Док Периша нема, они се бахато проводе уз скупе рачуне (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Судбина младог Сплићанина и даље је непозната али потрага у Београду не посустаје ни на реци, ни на обали.

На сторију Инстаграм налога једног од другова несталог Сплићанина Матеја Периша, који је с њим био у Београду за Нову годину, појавио се снимак на ком се види како друштво које седи у кафићу, наручује пиће, ужива у заласку сунца и грохотом се смеје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У једном тренутку чује се и узвик колики је рачун који је конобар донео.

У хрватским медијима пре неколико дана пренети су и коментари са друштвених мрежа на рачун истог Матејевог друга који судећи по сликама воли добар провод, скупа пића, брзе моторе и луксузне аутомобиле.

– Лепи су ти пријатељи, док је Матеј бога питај где, они се забављају и пијуцкају вино – објавјено је тада на Инстаграму поводом поста који је у међувремену избрисан а на којем се наводно видело како по повратку у Сплит иста особа држи у руци чашу вина док се у Београду трага за несталим Матејем.

Инстаграм корисници из Хрватске су пре неколико дана у коментарима писали и да су Матејеви другови и после нестанка свог друга објављивали на мрежама фотографије провода у Београду што је изазвало гнев многих коментатора који нису могли да разумеју такво понашање…

– Људи моји, то су му пријатељи, деца ловатора… За дотичне се зна да воле дивљати по Сплиту и околним местима, брза аута, скупа роба… Ено дотични наздравља уз чашу вина на инстасторију… – написао је, између осталог, један од коментатора.

Судбина младог Сплићанина и даље је непозната али потрага у Београду не посустаје ни на реци, ни на обали. У потрагу су укључене и термовизијске камере.

Подсетимо, Матеј је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, чини се из чиста мира, усред провода са шесторицом другара из родног Сплита, а који су његов нестанак пријавили 18 сати касније, следећег дана поподне. У расветљавање случаја укључен је и Интерпол као и све земље низводно кроз које протиче Дунав.

Очајни отац несталог Матеја Ненад Периш и даље је у Београду у очекивању чуда и најбољих могућих вести – да ће му син бити пронађен жив.

Он је у неколико наврата и за српске и за хрватске медије изјављивао да су другови његовог сина утучени јер је реч о другарству још из првог разреда основне школе. Он је више пута изјављивао и да се с њима чује сваки дан, те да су они по повратку кући добили корону и разболели се.

– Тешко је. Као да су изгубили брата – рекао је у првим данима потраге Ненад Периш, дугогодишњи ватерполо судија и угледни Сплићанин.

Извор: Курир/srbijadanas.com