Србија

ХИТНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ове три ригорозне мере су на столу

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса биће одржана сутра у 15 часова, а осим одлуке о школама, упркос томе што имамо рекордан број заражених ковидом 19, чланови су скептични по питању доношења нових, оштријих мера.

Како се сазнаје у Кризном штабу, медицински део ће опет тражити да ковид пропуснице буду обавезне 24 сата у угоститељским објектима, да се скрати радно време и смањи број дозвољених људи у затвореном простору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, осим што ће бити договорена одлука око школа, скептични су да ће било шта друго бити донето, пише Телеграф.

– Највероватније ће бити донета одлука да друго полугодиште почне када је и планирано, 24. јануара, дакле неће бити продужен распуст. С тим да би деца до петог разреда имала комбиновану наставу, а остали и средњошколци онлајн – наводи извор.

На седници ће најпре бити анализирана епидемијска ситуација, која нимало није добра од почетка године. Гужве су велике у и испред ковид амбуланти, а полако се повећава и број превоза до болница ковид пацијената. То показују извештаји Хитне помоћи о интерклиничком превозу.

Вечерас се дочекује српска Нова година, коју полако градови отказују, а како сазнајемо, оно што се убудуће може дешавати јесте да ће локалне заједнице прећутно бити овлашћене да отказују манифестације на отвореном.

Извор: Телеграф