Србија

ХИТНО! Хрватска полиција обратила се јавности у вези нестанка Матеја Периша!

Загреб — Високи званичник хрватске полиције одржао је ванредну конференцију за медије, након повратка из Београда, у ком је боравио због нестанка Матеја Периша.

Помоћник главног директора полиције и начелник Управе криминалистичке полиције Антонио Геровац обавестио је медије да је српска полиција урадила апсолутно све што је било у њеној моћи да се пронађе нестали младић, за којим потрага траје већ 12 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин пружио је хрватским полицијским званичницима увид у све документе и објаснио им је целокупан ток истраге, за коју Геровац каже да је урађена на најбољи могући начин.

„Са свим што је до сада прикупљено, нестанак Матеја не указује на то да је то последица било какве насилне радње“, рекао је хрватски полицијски званичник, додајући да се и даље сви надају да ће младић из Сплита бити пронађен жив. Српска полиција, како истиче, има верзију његовог нестанка, али да о томе сада не може да говори.

„Српска полиција направила је одличан посао у праћењу Матеја Периша, сваки део и свака секвенца његовог кретања је покривена до воде, то су сати и сати материјала. Многи снимци се још увек изоштравају и прегледавају“, рекао је он и додао да је састанку с Вулином и другим полицијским званичницима присуствовао и отац несталог Матеја, Ненад.

На питање да ли је снимак уласка у воду, који је објављен у медијима аутентичан, хрватски полицијски званичник је рекао да јесте аутентичан, али да ни један полицајац неће моћи са стопостотном сигурношћу да каже да је на снимку Матеј.

За сада, како каже, кретања младића из Сплита српска полиција је у потпуности реконструисала, од момента уласка у Србију и ту нема никаквих рупа. „Српска и хрватска полиција ће се сада фокусирати на пријатеље, у склопу разјашњавања околности око тога шта се догодило у самом клубу“, рекао је Геровац и додао да ће хрватска полиција у томе помоћи колегама из Србије.

„Они с којима је сарађивала хрватска полиција су највећи професионалци које Србија и ПУ Београд имају, сва расположива техника укључена је у потрагу за Матејом, и даље се претражује река, алармирали су све околне земље. Апсолутно су све урадили“, истакао је Геровац.

Подсетимо, Матеј Периш нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра када је истрчао из клуба „Готик“ и од тада му се губи сваки траг.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92