Регион

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО НЕНАД ПЕРИШ: Могуће је да је Матеј…

Матеј Периш (27) нестао је пре 28 дана у Београду. Потрага за младићем и даље траје, а полиција је јуче објавила снимак на ком се види како претражује Велико ратно острво.

Чим је добио информацију да му је син нестао, у Београд је дошао Матејев отац Ненад Периш. Он је свакога дана на вези са полицијом, која га обавештава о свим информацијама док које су дошли током истраге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Желим да будем овде док не нађемо Матеја, код себе имам његове ствари које могу помоћи псима у полицијској потрази и сарађујем са србијанским полицијским властима, како би што пре решили овај кошмар – каже Ненад Периш за Слободну Далмацију.

– У уторак је полиција поново, са псима, претраживала Ратно острво. На том острву има десетак излетничких кућа, а величине је око 1500 пута 1500 метара. Ништа ми још нису јавили, али да су Матеја пронашли, засигурно би ми одмах дојавили – каже Ненад Периш.

Он је коментарисао и простор испред ресторана „Саванова“, где се Матеју губи траг.

– Тај простор испред ресторана може се напустити неопажено, управо због тога јер не снимају камере. Тамо постоји и велики паркинг па није искључена могућност да је тај простор Матеј напустио и у неком аутомобилу. Полиција врло професионално и одговорно обавља свој посао, људи истражују у „хиљаду смерова“, а уз то им помаже и полиција Хрватске. Ништа не препуштају случају, раде дан-ноћ и стално проналазе нове смерове истраге – говори Периш.

На питање да ли се Матеј икада пожалио свом оцу по питању нечега, је ли био незадовољан животом, разочаран у нешто и може ли нешто такво повезати с његовим нестанком, Периш каже да се то није десило.

– Никада ми се није жалио ни на шта. Матеј је младић који је пун живота, планова. Одговоран је, хтео је да пронађе посао у својој бранши, завршио је економију, али је исто тако хтео да настави да буде скипер. Ја сам желео да се ухвати своје струке, иако знам да је боља зарада лети када је скипер. Видели смо се за Божић и тада смо играли на карте.

Он је био у пару са сестром Луцијом, а ја с Матејевом другом сестром Лауром и то су увек „ратови“ када играмо на карте. И онда, након пар дана, позив из Београда, који нам је потпуно променио животе. Страшно – прича Ненад Периш.

На питање шта мисли да се догодило у ноћи нестанка његовог сина Матеја и како он гледа на ову за сада необјашњиву ситуацију, каже да га овог кошмара може „ослободити“ само истина. – У мојој глави недостаје време након спуштања Матеја ближе реци покрај ресторана „Саванова“.

Ниједна камера није снимила Матеја да се спушта у реку, да у њу упада, ниједна камера није видела да Матеј има било какав контакт с неком особом покрај „Саванове“ и та река је права енигма. На снимцима се види да се Матеј спушта покрај „Саванове“, али се део након тога не види, јер на том делу нема камере – каже Периш.

– Сигнал телефона уочава се на два места, испред „Саванове“ и онда након нека два и по сата. Како је могуће да се сигнал појављује покрај Ратног острва, око 4.15 сати, а то је око два сата и 20 минута након задњег Матејевог снимка покрај „Саванове“ у 1.55? Како је могуће да телефон реагује ако се налази у реци? – пита се отац и додаје:

Ако је Матеј потонуо у реку, а телефон му је био у џепу, онда је након 2.20 сати телефон неупотребљив, мокар, на дну реке и не би могао да даје сигнал. Произвођач телефона каже да може давати сигнал ако је мокар највише пола сата. Дакле, ако је телефон мокар, не би засигурно могао да даје сигнал након готово два и по сата – објашњава Периш.

– У уторак је полиција поново, са псима, прегледавала Ратно острво које је у депресији у односу на реку (поплављено). На том острву има десетак излетничких кућа, а величине је око 1500 пута 1500 метара. Ништа ми још нису јавили, али да су Матеја пронашли, засигурно би ми одмах дојавили – каже Ненад Периш.

Извор: Слободна далмација