Србија

Хитно се огласио председник Вучић: Малопре сам разговарао са Новаком Ђоковићем…

Председник Србије Александар Вучић огласио се поводом скандалозне одлуке аустралијских судија да најбољи тенисер света Новак Ђоковић буде депортован из те земље

– Разговарао сам са Новаком Ђоковићем малопре, после одлуке. Бодрио сам га и рекао му да једва чекамо да га видимо у Србији и да се врати у своју земљу, да дође тамо где је увек добродошао. А они који мисле да су тиме истерали неке принципе само су показали да никакве принципе нису имали..

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да 10, 11 дана малтретирате најбољег светског тенисера, да бисте му онда уручили одлуку за коју сте занили да ћете уручити првог дана…Да сте ви рекли одмах да невакцинисани немају право да уђу, он не би ни дошао или би се вакцинисао. Овако сте оставили могућност за изузетке, лекарске. У складу са тим је дошао, урадио све што је требало, а онда је кренуло шиканирање и млатретирање невиђених размера у смислу медијског линча. Буквално попут лова на вештице против једне особе, једне земље… Ваљда су на Новаку Ђоковићу хтели да покажу како функционише светски поредак лова на вештие и како они то могу да ураде против свакога. Видели сте у самом бесмисленом процесу, колико они лажу, колико тужилац лаже. Они кажу како је у Србији испод 50 одсто вакцинисаних грађана. Немојте да лажете, јер је званично вакцинисано 58 одсто, што је много више од онога што је тужилац рекао и много више него што је то у многим земљама ЕУ. То је био један бесмислених аргумент.

– Ми ћемо већ у марту аустралијске спортисте дочекати на другачији начин, неупоредиво бољи начин. Нећемо зарад избора да се иживљавамо на њима и да показујемо силу нити било шта слично. Показаћемо да смо бољи од аустралијске владе, а аустралијском народу хвала за који сам потпуно сигуран да воли сроски народ колико ми њих поштујемо.

– Они мисле да су понизили Ђоковића… Они су унизили себе, а Ђоковић може да се врати уздигнуте главе у своју земљу и свакога да погледа у очи – рекао је Вучић након гласања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс