Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Упаљен метеоаларм! Очекује се нагло погоршање времена у Србији и опасно време

У већем делу Србије данас ће бити упаљен жути метеаларм што значи да време може бити опасно. Жути метео аларм биће на снази на територији Бачке, Бната, Срема, Београда, на западу наше земље као и у Шумадији.

У Србији ће данас бити облачно и хладно са кишом и снегом, а Републички хидрометеоролошки завод издао је и метеоролошко упозорење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас местимично стварање мањег снежног покривача, а у понеделјак на подручју западне, централне и југозападне Србије очекује се више падавина и повећање висине снежног покривача за 10 до 20 центиметара – наводи се на званичном сајту РХМЗ.

На северу и западу током дана углавном суво, а ноћу са снегом уз формирање снежног покривача, пише Курир.

Најнижа температура од минус два до четири, а највиша од један до шест степени.

У Београду ће бити облачно и хладно, уз провејавање слабог снега пре подне и температуру од око нуле до око два степена.

У понедељак нас очекује облачно и хладно време, а у западној, централној и југозападној Србији биће и формирања снежног покривача од 10 до 20 цм висине у року од 12 сати. Управо из ових разлога РХМЗ је издао наранџасто метео-упозорење.

„Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи се на сајту РХМЗ.

У Војводини се у понедељак очекује прелазак снега у кишу, а на истоку и југоистоку Србије киша ће падати већи део дана. Ветар ће бити слаб и умерен, на планинама, као и понегде у Војводини јак, северни. Најнижа температура биће од -2 до 2 степена, а највиша од нула на западу до шест степени на истоку Србије.

У уторак ће у већем делу државе бити облачно, али се до краја дана очекује престанак падавина, док ће се у Војводини поподне потпуно разведрити. Ветар ће бити слаб и умерен, на планинама, као и понегде у Војводини јак, северни. Најнижа температура биће од -2 до 2 степена, а највиша од 1 до 5 степени. Могућа је и поледица.

У среду ће на северу бити претежно сунчано, а у вишим пределима умерено до потпуно облачно, али суво. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Очекује нас најнижа температура од -5 до 0 степени, а највиша од -1 до 3.

За Београд се у наредном периоду прогнозирају се ледени дани јер температура од уторка ни у најтоплијем делу дана неће прелазити нулу, а за најнижу дневну у среду се у престоници очекује невероватних минус 11 степени.

Извор: Блиц

<div id="midasWidget__11411"></div> <script async src="https://cdn2.midas-network.com/Scripts/midasWidget-14-494-11411.js"></script>