Регион

ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК РАЗБЕСНЕО СРБЕ! Милановић: Република Српска је требало да буде војно уништена

Фото: јутјуб

Прослава дана Републике Српске је најгоре могући изабрани датум, након њега су уследили грозни злочини и то славити као свето зачеће једне парадржаве је политички неморално, рекао је Милановић

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је Република Српска „требало да буде војно уништена“, а да Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, шири етничку мржњу, али и да од њега „има пуно горих“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прослава дана Републике Српске је најгоре могући изабрани датум, након њега су уследили грозни злочини и то славити као свето зачеће једне парадржаве је политички неморално. Република Српска требало је да буде војно уништена. Република Српска је настала у Дејтону, то је потписао и Туђман, и ја то акцептирам, и то је све – рекао је Милановић новинарима, како преноси Јутарњи лист.

– Није ни Додик, као ни Путин, етнонационалиста, то су људи који шире етничку мржњу…Пуповац је небитан у целој причи. А од Додика има пуно горих. Један од могућих саговорника је Бакир Изетбеговић – рекао је Милановић говорећи о ситуацији у Босни и Херцеговини.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс/Танјуг