Србија

Језиво! Хрватски криминолог: Сумњиви су пријатељи несталог Сплићанина! Ево шта се дешава!

Пензионисани загребачки криминолог и стручњак за потраге Бранко Лазаревић огласио се поводом нестанка Сплићанина Матеја Периша у Београду.

Он каже да се сваки нестанак, посебно кад се догоди у другој држави одмах пријави и са свим особама се поступа као да су осумњчене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кад год особа нестане, полицију треба обавестити одмах, а полиција треба да размотри све могућности и предузме баш све радње и кораке као да се догодио најцрњи сценарио. У том смислу, са свим особама које имају било какву информацију о несталој особи, такође треба приступати као да се догодило најгоре“, казао је Лазаревић за хрватске медије.

Лазаревић је нагласио како је нестанак хрватског држављанина у Србији озбиљна ствар. У конкретном случају, можда би темељем сарадње две полиција требало ангажовати доброг криминалисту из Хрватске, казао је.

Он истиче како у случају потраге за несталим Матејем Перишем није јасно зашто су његови пријатељи пријавили нестанак тек 31. децембра око 18 сати, а младић је последњи пут виђен скоро 16 сати раније, 31. децембра око 2:30. Пита се због чега су толико чекали, а ради се о сатима који су врло битни.

„Да је нестанак младића пријављен у Загребу, моје колеге и ја дословно бисмо привели у станицу све из клуба, а пријатеље који су били у друштву с несталим, одмах би раздвојили, засебно испитали и полиграфски тестирали, како би видели подударају ли се сви наводи о нестанку“, истиче Лазаревић.

Паралелно с испитивањем свих који би могли пружити било какву информацију, треба направити детаљну анализу њиховог ранијег односа, као и помно утврдити што се догађало у самом клубу и око клуба.

Често је за разрешавање неке ситуације, односно нестанка, пресудан детаљ који на први поглед и није битан: младићи су, на пример, могли да запевају неку песму која се домаћима није свидела, па да га након изласка из клуба неко дочека и нападне. Али, то су за сада само нагађања, Лазаревић је говорио уопштено о правилима потраге.

Казао је и како би хтео да младић буде пронађен жив и здрав, али верује да се самој потрази могло и требало приступити пуно озбиљније.

Подсетимо, Матеј Периш, младић из Сплита, последњи пут је виђен у једном београдском ноћном клубу. У потрагу за њим су се укључиле и српске ватерполо легенде.

Матеј је висок 188 центиметара, има плаве очи и косу.

Испред клуба „Готик“, у коме је последњи пут у ноћи између четвртка и петка виђен нестали Сплићанин Матеј Периш, налази се полиција.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92