Србија

Језиво! НЕНАД ПЕРИШ УВЕРЕН: Само овако је могао да заврши у води!

Одбацио је нагађања да је Матеј био дрогиран

Ненад Периш, отац младића Матеја Периша који је у ноћи између 30. и 31. децембра нестао у Београду, каже да његов син није био под дејством наркотика у ноћи када му се изгубио сваки траг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На основу снимака са сигурностних камера, он закључује да је Матеј знао шта ради, да је трчао контролисано и да је са таксистом водио трезвен разговор.

– Искрено, нон стоп размишљам и сваки пут дођем до неког закључка. Не знам шта ће бити епилог свега овога. Сагледавајући све оно што смо видели сви ми по тим видео камерама и по свему, видљиво је да је Матеј био на улици у краткој мајици и да је трчао. Оно што ми показује његову прибраност и демантује приче да није знао шта ради је чињеница да је трчао праволинијски, да није трчао по улици без главе. Заустављао је такси, покушао је ући у такси, када је видео да не може да уђе, није настављао већ је дошао до предњег седишта и нешто је упитао таксисту и након тога је наставио даље. Све то ми указује да је у тим тренуцима, ма колико био у слављу и расположењу и ако је можда попио, знао шта ради. Није био обезглављен да би могао урадити нешто што се може очекивати од човека који нема контролу над собом – каже Периш.

Он објашњава због чега сматра да његов син није намерно ушао у воду.

– Оно што нисмо видели јер није било камера, то је сам излазак из локала и не знамо за тај улазак у воду. То исто се не види. Тај простор до када га кламере прате је доста широк, он се налази код ресторана Сава нова. Ограђен је високом оградом која не допушта да човек случајно упадне у воду. Подигнут је као тераса ка Сави. Ако и пређе преко ограде има одређену висину која је изнад саме обале, односно воде. Доста спретности треба то прескочити, онда иде нека косина која је по мраку, по ноћи мокра. Да ли ту може некако склизнути? Али опет, зашто је ишао преко ограде, да ли је желео да се умије, освежи или можда уопште није прешао преко те ограде то су сада нагађања која не можемо казати по видљивим чињеницама.

Периш је још једном одбацио нагађања да је Матеј био дрогиран.

– Искључујем могућност да је био под неким супстанцама, комуникација са таксистом ми показује да је био свестан шта ради. Није зауставио неки безвезе ауто. Заустављао је такси као неко ко контролише ситуацију. Искључујем могућност да је он ушао у воду несвесно. Мене само истина може довести до краја, али ја имам такав закључак на основу његовог понашања.

Отац несталог младића истиче да је задовољан како Министарство унутрашњих послова Србије води истрагу:

– МУП Србије ради изузетан посао, тежак, компликован и врло су ангажовани. Захваљујем им и верујем им. До сада сам много пута рекао да су у истрази показали максимум квалитета. Сваком од њих понаособ се захваљујем. Показали су и жељу и знање да проблем реше на највишем нивоу.

На питање да ли је он разговарао са таксистом, Периш каже.

– Не, ја не желим да спроводим паралелну истрагу. Верујем МУП Србије, све оно што бих ја радио могло би само ствар успоравати и компликовати безвезе. Знам да су га контактирали, да су узели изјаву и да су тај део ставили у поступак провера, односно сачињавања комплетног извештаја. Нема потребе да ја у то улазим. Та комуникација је била уобичајена, он му је рекао да има вожњу, да је заузет и Матеј је даље наставио трчати. Шета! Да је тај моменат био другачији, можда не би сада причали.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/Ало