Србија

Језиво! ОГЛАСИЛЕ СЕ КОМШИЈЕ МАТЕЈА ПЕРИША: Њихове речи су шокирале Србију!

Потрага за Матејем Перишом ушла је у осми дан, а грађани Сплита полако губе наду да ће њихов млади суграђанин, који је пре осам дана нестао у Београду, бити пронађен жив.

Полиција данима претражује Саву и Дунав са околином, али за сада нема никаквих информација о Перишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар Курира Александра Панић налази се у Сплиту где покушава да сазна више детаља из живота несталог младића.

– Обишли смо породични дом где Матеј живи у Сплиту. Његова мајка није била код куће. Налазила се у једној од сплитских катедрали на миси за сина – рекао је Панић у укључењу у јутарњи програм Курир телевизије.

Панић наводи да није било ничега необичног пред полазак Матеја за Београд у новогодишњи провод са друговима.

– Пред полазак никаквих проблема није било. Јако су сложна породица. Држе се заједно. Све је било уобичајно – каже новинар Александар Панић.

Породица према његовим речима има само речи хвале за несталог Матеја.

– Кажу да не знају и не сумњају шта би могло да се деси. Нахвалили су га да је један потпуно здрав момак са нормалним навикама. Спортски је тип. Другови са којима је отишао су његови пријатељи из детињства – рекао је Панић.

Нових сазнања о Матеју за сада нема, а породица информације добија углавном из медија.

– Породица нема нових информација сем оних које и медији имају. Сваког момента чекају нову информацију. Нису у неком контакту са његовим оцем који је иначе у Београду – рекао је Панић.

Комшије имају само речи хвале за Матејевог оца.

– Причао сам са комшијама Матејевог оца. Матеја нису толико често виђали, али за његовог оца имају само речи хвале. Шокирани су његовим нестанком. Кажу да се нада полако губи – наводи Панић.

Матеј Периш (27) из Сплита, подсетимо, нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра након изласка из београдског клуба „Готик“ кад му се изгубио сваки траг.

Полиција, укључујући и рониоце Жандармерије, данима претражује Саву и Дунав и околину јер се на снимцима надзорних камера види да је након изласка из клуба у једном моменту сишао низ степенице на кеју и то наводно са намером да обави нужду.

Појавили су се и бројни снимци на којима се Матеј види како у ноћи нестанка трчи околним улицама. Појавио се и снимак на коме се непозната особа види како отприлике у то време плива Савом, али за сада нема потврде да је у питању нестали Сплићанин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Курир