Регион

ЛОШЕ ВЕСТИ: Све је мање наде да је Матеј жив, само се чека ово

Како Курир незванично сазнаје Матеј Периш (27) из Сплита, који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду,највероватније се, нажалост, удавио у Сави, а његово тело стигло је до Дунава.

Иако полиција већ 22 дана непрекидно трага за несталим Сплићанином, према речима нашег извора из истраге, шансе да се он нађе су све мање и истражитељи су све сигурнији да се младић, нажалост, утопио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Верује се да је његово тело из Саве прешло у Дунав, те се само чека да исплива.Београдска полиција не одустаје, уложили су надљудске напоре да младића нађу, а то су констатовале и похвалиле колеге из Хрватске са којима су се сусрели – каже извор и наставља:

– Река је јака и иде 10 километара на час. Температура реке је између 4 и 5 степени у тренутку кад се Матеј утопио, само што његово тело није легло на дно нити је на површини. Оно је у неком полукосом стању окренуто лицем надоле плута према Дунаву. Нажалост према брзини реке, Периш је сад већ у реци Дунав и проћи ће одређени период док тело не исплива – каже наш саговорник и додаје да управо због тога од Сплићанина нема ни трага ни гласа више од 20 дана.

Иначе, београдски алас Ренато Грбић који је до сада имао прилику да прича с Ненадом Перишем, оцем несталог Сплићанина за Курир каже да тело по овој температури не може да исплива.

– Тело је као у фрижидеру! Када је зима временски услови су катастрофа, да се све ово лети догодило тело би испливало до седам дана, овако је ситуација лоша. Постоји могућност да се тело закачи за неку металну конструкцију или неки балван јер тога пуно у реци – каже Ренато и додаје да је питање када ће се тело пронаћи.

– Постоји могућност да се тело нађе за месец или два то се никад не зна. Свакако кад дође лепше време организам почиње да трули и тада се органи полако одвајају. Између осталог и та жуч када пукне тело исплива, а леш када видите он је отечен, јер су се органи расули.

Познати београдски алас рекао је и да је отац Матеја Периша и сам питао шта се догађа уколико је његов син у реци.

– Ненаду сам објаснио да је вода у овом временском периоду изузетно брза, јака и хладна. Распитивао се и у уколико је његов син ушао у воду, и потонуо када би могао да исплива и да се нађе тело. Нажалост, човека муче многобројна питања. Нада последња умире и све се надамо да је жив – казао је Ренато и додао:

– Током приче, између осталог питао ме је да ли је могуће да телефон даје сигнал и када је у води и како даје фреквенцију.Тај телефон му даје велику наду да је жив. Такође, испитивао ме је какво је вода у ово доба године и које су шансе ако је ушао у Саву да се спасе.

Овај случај готово је идентичан нестанку сина тадашње саветнице председника Томислава Николића, Јасмине Митровић Марић. Наиме, дечак А.М. нестао је у Сави у марту 2013. године када се преврнуо чамац у коме је био са комшијом.

– Тело је нађено тек у мају и то у Дунаву у близини Великог Градишта. Услови у којима је нестао јако подсећају на време у ком је нестао и Матеј, те је овај случај готово идентичан истражитељима – рекао је извор Курира.

Подсетимо, МУП Србије је дао целокупну реконструкцију трасе кретања Матеја Периша након што је напустио клуб „Готик“ у Бетон хали и трчећи отишао Карађорђевом улицом, преко Травничке улице и дошао до Саве променаде где се према надзорним камерама ресторана приближио реци Сави.

– Сигнал базних станица његовог телефона лоциран је у реци Сави у 02.03 сата, да би поседњи сигнал ухваћен у 02.05 сати тачно код Бетон хали одакле је младић и пошао у 01.43 сата – подсећа извор.

Потрага за Перишем траје већ 22. дана од стране српске полиције која је укључила сва расположива средства и људе како би успели да нађу младића из Сплита. Овај случај од самог нестанка прате бројне теорије завере, нагађања, лажне дојаве, као и људе који воде своју истрагу и глуме детективе мимо полиције.

Извор: Курир.рс

 

Ознаке