Регион

МАТЕЈЕВ ДРУГ ОТКРИО ВАЖАН ДЕТАЉ: Окидач је био инцидент у клубу о којем сви ћуте

Фото: Фејсбук принтскрин

Шести је дан потраге у Београду за Сплићанином Матејем Перишем којем се у новогодишњој ноћи испред ноћног клуба Готик поред Саве изгубио сваки траг.

Вечерњи лист у среду је ступио у контакт с једним од најближих Матејевих пријатеља. Реч је о 29-годишњем Сплићанину који с Перишем дуги низ година ради као скипер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С Матејем сам у комуникацији свакодневно. Није ми говорио да планира да иде у Београд. Мислим да се то догодило изненада. Пао је ваљда некакав договор међу екипом. Хтели су негде да оду заједно и добро да се проведу. У Сплиту је ноћни живот усред пандемије релативно слаб, а постоји дугогодишња традиција одласка у Београд међу млађим генерацијама. Једноставно су тамо изласци бољи, више је живота и више је забаве. То је био једини мотив због којег су они отишли у Србију – прича саговорник.

Он тврди како је Периш волео живот и изласке, али то никад није прелазило границе доброг укуса или устаљених друштвених образаца.

– Чујте, ми смо млади, наравно да викендом волимо изаћи. Као и сви наши вршњаци. Да ли некад знамо претерати с пићем? Да. А, реците ми, како изгледа просечан излазак викендом? Људи пију воду? Дакле, треба рећи да је Матеј излазио и никад није био везан уз дрогу или икакве опијате иако смо ми као скипери свакодневно у дотицају с том причом. Богати туристи или групе тинејџера нас готово увек питају где могу набавити марихуану, кокаин и слично. Тако напросто изгледа рад у туризму. Ту није баш ништа чудно. Међутим, ми се тиме не бавимо нити смо се икад бавили – каже он.

– Матеј није био ништа од тога. Он је здрав момак који је током изласка искључиво пио виски. Матеј и остатак екипе били су на вечери у једном београдском ресторану тог поподнева. Видео сам слике с вечере. Тада су већ, вероватно, били припити.

– Након тога отишли су у клуб Готик и тада се догодио та мистерија пуна рупа. Оно што поуздано знам од људи који су били тамо је да је у клубу била и једна екипа из Задра. Познато је да су Сплићани и Задрани велики пријатељи и да су једни и други у Србији добродошли. Они су се међусобно частили и дружили. Међутим у једном је тренутку дошло до инцидента између две екипе, а мислим да је с тим повезана и једна девојка.

– Матеј и пријатељи пили виски. У једном је тренутку Матеј одлучио боцом вискија да почасти екипу, али проблем је настао око збрајања рачуна. Ту се не може знати тачна истина, али ја сам чуо из прве руке за причу према којој су конобари прерачунали износ и покушали да наплате вишеструко већи износ. Ту је дошло до вербалне препирке с конобарима, а наводно су Сплићани и Задрани једни другима у том хаосу нешто почели пребацивати.

– Ко зна какве су све речи тада пале и коме је можда пала ролетна на очи. Након тога у причу су се укључили редари и Матеј панично излази из клуба. Не разумем зашто се тај детаљ у медијима и полицијским круговима упорно прећуткује, а сасвим је јасно да је то био окидач за све даље што се догодило – тврди Перишев пријатељ.

Он каже да је могуће да је дошло до оног класичног обрачуна у ноћном клубу, пијаног бахаћења и неких претњи. Међутим остаје мистерија зашто је само Матеј истрчао из клуба и што је тиме хтео да постигне.

На питање медија сумња ли на то да је Матеј био под утицајем неких опијата, његов пријатељ тврди да не може са сигурношћу тврдити.

– Колико знам, екипа из Задра нешто је конзумирала. Да ли се сада догодила ситуација да је неко некоме нешто из чисте забаве понудио – не знам. Да ли је Матеј пробао неку халуциногену дрогу након чега га је „окренуло наопако“? Не знам. Он није тај ђир верујте ми. Али све је могуће, било је касно, сви су већ попили и била је усијана атмосфера… Али ако бисмо и хипотетски тврдили да је Матеј пробао нешто што га је „избило из ципела“, остаје питање зашто је изашао сам и како то да је баш само њега окренуло – тврди К. Ф.

Он га је врло јасно препознао на снимцима београдских надзорних камера које су процуриле у јавност.

– Ја још увек гледам те снимке и пролазе ме трнци. Ја га препознајем врло јасно. То је он. То је његов ход. Гледам свог пријатеља, али као да га не препознајем. Зашто тако трчи? Никад га таквог нисам видео. Никад. На прву бих рекао да је можда бежао од некога, неколико пута на снимку окренуо је поглед иза себе, као да је хтео да побегне на сигурно… – рекао је он.

Додаје како се из саме физиономије Матеја Периша одмах може одбацити тврдња о дрогама.

Извор: Вечерњи.хр

Ознаке