Регион

МАТЕЈЕВА ПРИЈАТЕЉИЦА ПРОГОВОРИЛА! Видовњак тврди да је Сплићанин жив – претио да ће ме убити, изговорио још нешто језиво

Фото: Фејсбук принтскрин

Жељана М. из Бајине Баште пријавила је, како каже, претњу полицији

Младић Матеј Периш (27) из Сплита нестао је пре 24 дана у Београду, а последњи је пут виђен у Бетон хали. Потрага за њим траје већ више од три недеље, а коцкице око Перишевог нестанка и даље се нису склопиле. Управо су се, због мистерије којом је овај случај обавијен, на друштвеним мрежама данима појављивале најразличитије теорије о томе да ли је млади Сплићанин жив или није, да ли се негде крије и где, да ли је од нечег бежао или ка нечему ишао у ноћи када је последњи пут виђен…

Међу онима који су коментарисали Перишев нестанак био је и наводни М. Р., који је на друштвеним мрежама изнео тврдњу да је Матеј жив, представљајући се као „видовњак“. Жељана М. из Бајине Баште, другарица несталог младића, обратила се овом „видовњаку“ покушавајући да, како је испричала, утврди због чега је изнео такве тврдње.

– Видела сам тај коментар на Јутјубу, а онда и на Фејсбуку и обратила сам му се. Желела сам да знам како тако нешто може да тврди неко ко Матеја не познаје. Он ме је одмах питао да ли сам ја његова девојка, и да ли мислим да је он будала, а онда рекао како сам ја уплетена у његов нестанак. Нисам желела даљу комуникацију са њим, пошто ми је једном написао да је жив, а онда да је убијен, али ми је он написао: „Убићу вас“. Узнемирила сам се, а онда сам ту претњу смрћу пријавила полицијској станици у Бајиној Башти – прича Жељана.

Како каже, није јој било свеједно када је прочитала те речи, али се М. Р. ту није зауставио.

– Чак и после тога, када сам му рекла да сам га пријавила полицији, написао ми је да, уколико желим да пронађем Матеја, одем у Београд и пронађем напуштену зграду око које је све песковито. Није ме то полакомило, Београд је огроман, колико само таквих зграда има – наводи наша саговорница.

„Звучао је забринуто“

Она додаје да верује да је Матеј жив, а описује и како је изгледало њихово последње дописивање.

– Чули смо се, ако се не варам, 15. децембра. Он је студирао, имао велике планове, причао о неком свом пројекту. Није ми деловао уплашено, рекла бих више да је звучао забринуто да ли ће он то моћи – присећа се Жељана.

Како каже, у медијима и на друштвеним мрежама, читала је о разним теоријама, па и о оној да је извршио суицид, што категорички одбацује.

– Човек који је имао планове као он, сигурно се не би убио. Такође, не би прешао толике километре из Сплита до Београда, па да то уради у другој земљи. Било је и оних теорија да су његови другови умешани, што није тачно – прича Матејева другарица.

Сигнал на Великом ратном острву

Подсетимо, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је утврдила истрага последњи пут је лоциран код Великог ратног острва око 02.40, 31. децембра.

Према реконструкцији кретања Матеја Периша, коју је направила српска полиција, сигнал његовог телефона последњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав.

Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска у реку Саву, у 1.52 сата после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

Извор: Телеграф/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2022.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31