Регион

МИСТЕРИЈА МАТЕЈЕВИХ НАЛОГА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Ово се дешава

Фото: Фејсбук принтскрин

Иако је све мање наде да је нестали Сплићанин жив, грађани не престају да се питају шта се с њим догодило, па будно прате сваки детаљ у вези с Перишем

Опсежна потрага за несталим Сплићанином Матејем Перишем (27) траје већ 23 дана, а у потрагу су се путем друштвених мрежа укључили и бројни грађани и лаици, којима посебну пажњу привлачи мистерија Матејевих Вајбер и Инстаграм налога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви су синоћ занемели након што су приметили да је Матеј био активан на Вајберу у 21.53 сати. Након ове информације уследила је лавина коментара и теорија завере на друштвеним мрежама, али за ово постоји логично објашњење – каже наш извор.

Упознат с тим

Шта се заправо догодило открио је Ненад Периш, отац несталог Сплићанина.

– Упознат сам с тим од стране полиције. Ради се о активностима које полиција спроводи у склопу истраживања свих детаља о овом случају – рекао је Периш за медије.

Људи из радозналости или из неке своје друге потребе прате сваки детаљ у вези са Сплићанином, па су тако многи приметили и да се број пратилаца на његовом Инстраграм профилу мења свакодневно.

– Неки имају теорију да је он жив и да се из тог разлога мења број људи које он прати, а у ствари се ради о томе да је Матеј можда пре нестанка некоме послао захтев за пријатељство, па га је тај неко тек сад прихватио – каже извор:

– Такође, број се мења и кад особа коју Матеј прати, на пример, деактивира профил, аутоматски се смањи број пратилаца. Из тог разлога број варира. Матејеви пратиоци су приметили да је јуче у једном тренутку Матејеве профилна слика на Инстаграму била црна позадина, након чега је врло брзо опет враћена његова првобитна фотографија.

– Питају се зашто се то дешава, а неки чак верују да је Матеј негде жив и да сам то ради. Нажалост, за таква уверења нема ниједног доказа – каже саговорник.

Камере га снимиле

Подсетимо, Матеј Периш нестао је између 30. и 31. децембра након што је из клуба „Готик“ у београдској Бетон хали изашао у 1.43, после чега се трчећи упутио ка Карађорђевој улици, па преко Травничке улице стигао до Сава променаде. Ту га је камера кафића снимила како се приближава реци у 1.51 сат. Последњи сигнал његовог телефона лоциран је у Сави у 2.05 сати. Нажалост, све је извесније да се младић утопио.

– Матеј је с пријатељима дошао из Хрватске у Београд за новогодишње празнике. Истог дана је са шесторицом другова отишао у ресторан на вечеру, па у клуб „Готик“. Друштво је током читаве вечери пило алкохол, а помиње се и да су користили наркотике – подсећа извор.

Иду предалеко

Стварају теорије завере

Друштвене мреже су се усијале и људи су отишли толико далеко да су основали групу на Вајберу под називом „Нестали Матеј Периш“ с његовом фотографијом.

– Ова група је за само четири дана скупила више од хиљаду чланова, а за минут стигне преко 50 порука. Бизарно је и то да чланови воде истрагу мимо полиције. Људи се претежно из радозналости окупљају у групама на друштвеним мрежама, где полемишу и стварају теорије завере – каже саговорник.

Извор: Курир.рс – Екипа Курира