Регион

МИСТЕРИОЗНА ПОРУКА: Она све лаже, Матеј је жив!

Фото: Фејсбук принтскрин

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије даноћно трагају за хрватским држављанином Матејом Перишем чији је нестанак пријављен 31. децембра.

Данас је 29. дан од како је пријављен нестанак младића у Београду, јавност целог региона са великом пажњом прати ток истраге. Како је цео случај постао веома јаван, на порталима и друштвеним мрежама у Хрватској, чији је Матеј држављанин, поједини људи се не устручавају и да напишу свој суд о целом случају. Коментара има разних, од негативних, злочестих до правдољубивих и оних посвећених подршци породици Матеја Периша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нестанак Матеја Периша наишао је на јак одјек у целом региону Балкана, а највише у Хрватској.

Коментара испод објављених вести о истрази око Матеја на хрватским мрежама и порталима има прегршт, међу многима се највише издвајају они који пружају подршку породици Периш, као и оних што су преко ноћи постали “експерти” па остављају савете испод вести како и ко може пронаћи Матеја.

– Боже помози да се дечко нађе. Ово је предуго већ – пише у једном коментару на друштвеној мрежи испод вести о несталом Матеју.

– Није мртав драги Ненаде, није вам лако, недајте се сломити, сви они који нису рекли истину сломиће се, где ће им душа, лажу и тако је све теже Матеју, предалеко је то отишло,Богу хвала што верујемо да је жив, а лажи које говори особа, јако добро зна све, то није пријатељ – стоји у другом коментару.

Неки иду толико далеко да препоручују оцу несталог младића да их споји са особама који комуницирају са душама покојника?!

– Желим вам да сто пре нађете сина. У Словенији имам пријатељицу која је медијска личност позната целој Европи јер комуницира са душама покојних, путем ње нашла сам особу, мозда и вама помогне ако желите – написано је у једном крајње бизарном коментару.

– Шта год било нека је било, само људи ако сте људи и ако неко нешто зна истинито нека каже овим људима нека спасе ову породицу и овог преминулог дечка. Не може да нико ништа не зна,а дечка никуд нема, људи не играјте се туђим животима – написано је у коментару на Фејсбуку.

Извор: Република/Ало