Спорт

НА КРАЈУ, НИКО НЕЋЕ ИГРАТИ У МЕЛБУРНУ! Циципас ШОКИРАО свет! Ево шта се дешава!

Грчки тенисер Стефанос Циципас одиграо је први сингл меч од операције лакта коју је имао крајем претходне сезоне

Није Стефанос Циципас бриљирао у финишу прошле сезоне, а након детаљних прегледа Грку је дијагностификована повреда лакта због које је морао на операцију. Опоравак је прошао боље него што су лекари очекивали и четврти тенисер света брани боје своје земље на овогодишњем АТП Купу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, први сингл меч након операције Циципас није успео да добије пошто је после три сета поражен од Дијега Шварцман – 6:7, 6:3, 6:3!

– Не знам какви су ми планови. Нисам сигуран. Волео бих да играм, али не знам како ћу да се осећам сутра. Ово је била једна од мојих највећих брига. Ако играм данас, како ћу се опоравити за сутра. Мој циљ је да се 100 одсто опоравим. Урадио сам доста ствари да га заштитим колико год је могуће и будем на 100 одсто. Фокусиран сам на своје здравље – рекао је Циципас након пораза.

Аустралијан опен почиње за тачно две недеље, а још увек није познато да ли ће Стефанос Циципас бити спреман да наступи на првом гренд слему у сезону.

– Ако слушам савете лекара, мислим да ћу бити спреман за Аустралијан опен. Пре операције, доктор је сумњао у то да ли је добра идеја играти овде. Опоравак је прошао много боље него што сам очекивао. Дођао је у Дубаи, био је изненађен када ме је видео скоро на 100 одсто. Не знам зашто, претпостављам да је то због гена, ДНК – додао је Грк, али објаснио да би највероватније требао да буде спреман за наступ у Мелбурну.

– Колико дана имамо до тада? Две недеље? Мислим да је то довољно. Никада раније нисам био у таквој ситуацији, па не знам. Први пут се суочавам са нечим оваквим – подвукао је Циципас.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс