Спорт

НАДАЛ ОСВОЈИО АО! Шпанац после НЕСТВАРНОГ ПРЕОКРЕТА срушио Медведева и дошао до рекордне 21. Гренд слем титуле!

Шпанац Рафаел Надал је нови шампион Аустралијан опена!

Популарни „бик са Мајорке“ је после нестварног преокрета савладао 25-годишњег Руса резултатом 3:2 ( 2:6, 6(5):7, 6:4, 6:4, 7:5) и тако други пут у каријери стигао до трофеја у Мелбурну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Меч је трајао пет сати и 24 минута! Медведев је имао два сета предности, уништавао је Надала, а онда се Шпанац разгоропадио и направио чудо. Постао је први тенисер у историји Аустралијан опена који је успео да у финалу надокнади два сета заостатка и стигне до титуле.

Због незапамћене неправде у историји спорта најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић није добио прилику да одбрани трон у Мелбурну и тако још једном помери границе историје белог спорта. Нажалост, шампионска титула у Аустралији одузета му је ван терена, па је на малом екрану морао да гледа како Шпанац исписује нове странице историје тениса.

Надал је постао апсолутни рекордер по броју освојених Гренд слем трофеја, титула у Мелбурну му је 21. у каријери! Бик са Мајорке је иза себе оставио Новака Ђоковића и Роџера Федерера који имају по 20 освојених Гренд слемова.

Пре меча било је јасно да ће Новак највише изгубити, какав год исход да буде на крају. Неће у фебруару остати без првог места, јер је Медведев поражен, али сада ће морати додатно да се помучи како би престигао Надала и постао тенисер са највише освојених Гренд слемова у историји!

Тријумф Шпанца растужио је Новакове фанове, јер је познато да су Гренд слем титуле приоритет Србину, а не прво место на АТП листи.

Освајањем титуле на Аустралијан опену Шпанац је уз Новака постао једини тенисер у Опен ери који је барем по два пута тријумфовао на сваком Гренд слему.

Извор: Курир спорт