Спорт

НАДАЛ ШОКИРАО ТЕНИСКИ СВЕТ: Размишљао сам да ми Аустралијан опен буде последњи турнир у каријери! Ово ће можда бити шанса…

ВРАТИО се Рафаел Надал у великом стилу на терен, плаисрао се у финале Аустралијан опена. Ривал у борби за трофеј биће му Данил Медведев.

Да је Шпанцу неко рекао пре неколико месеци да ће бити овде сигурно је да му не би веровао. Разлог је повреда стопала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После победе над Беретинијем, „бик са Мајорке“ је истакао да је у једном моменту размишљао да му турнир у Мелбурну буде последњи у каријери.

– Било је доста разговора са тимом, са породицом о томе шта може да се деси ако се ствари наставе тако. Размишљао сам да ће ово можда бити шанса да се опростим од свега. То је било пре неколико месеци. Чињеница да сам сада овде, то не могу да опишем речима – рекао је Надал.

Тренутно 5. играч света се осећа добро, али је свестан да би све могло брзо да се промени.

– Сваки дан је био проблем са тим стопалом. Сумња и даље постоји и вероватно ће постојати до краја каријере. Имам проблем који не може да се поправи. Зато и понављам, најважније ми је што могу да играм и да се такмичим на овако високом нивоу тренутно.

Уколико Надал успе да дође до трофеја постаће рекоред по броју освојених гренд слем титула. Био би му то 21. пехар са највећих турнира.

– Мој циљ сада јесте да победим, али пре свега желим да играм тенис и да уживам на терену. Имам такмичарски дух као и увек, не могу против своје природе, то је мој ДНК. То сам што јесам, желим да се такмичим и важније ми је то да могу да играм, него да освојим титулу. Битније ми је да могу да радим оно у чему уживам, важније од саме гренд слем титуле – залкључио је Рафа.

Финале Аустралијан у мушкој конкуренцији игра се у недељу од 9.30.

 

 

 

Извор: Новости.рс